ארבע שנות מאסר בפועל לאליהו ארז

0
104
"הרוכש אליהו". צילום וידאו: טוהר חלפון - נתניה און ליין

אליהו ארז, מי שניסה "לרכוש" את מכבי נתניה, תוך הצגת מצגי שווא, נדון ביום רביעי לארבע שנות מאסר בפועל. ארז הציג את עצמו בכובעים שונים, לרבות סגן אלוף בדימוס, איש עסקים מיליונר, שבבעלותו חברות רבות ובנקים במדינות שונות.

מעלליו של ארז פורטו ב-11 אישומים – על פי כתב האישום המתוקן בו הודה, ארז הציג עצמו בכזב במועדים שונים כאיש עסקים, מיליונר בעל נכסים רבים מאד בארץ ובחו"ל. ארז פנה לאנשי עסקים שונים, הציג בפניהם את מצג השווא, הציע להם לפתוח עמו חברות בשותפות והבטיח להזרים כספים לשותפות, אך משנפתחו החברות טען בכזב, כי קיים עיכוב בהעברת כספיו ממדינות שונות, גרם להם להפקיד כספים עד שיגיעו כספיו, וכן שכנע אותם להעביר לו כספים והמחאות כהלוואות. לאחר מכן משך ארז את הכספים ולא החזיר את ההלוואות שקיבל.

כמו כן, הציג ארז את מצג השווא בפני אנשים שונים אשר ידע כי זקוקים לתמיכה כלכלית והבטיח להם הבטחות שווא בדמות משכורות וסיוע כלכלי. ארז העסיק אנשים אלו במשך חודשים אך לא שילם להם מעולם ואף גרם להם לחובות כספיים. משפנו המתלוננים אל ארז בבקשה לקבל את כספם השתמש במסמכים מזויפים מהם עולה מצג שקרי לפיו העביר כספים לחשבונותיהם.

באחד המקרים, התקשר ארז עם אשת עסקים להקמת חברה משותפת, טען בפניה טענות כוזבות רבות, אשר הובילו להתקשרותה בהסכם לקניית קרקע לבניה במוסקבה לשם ביצוע עסקת נדל"ן, ומימון הוצאות גבוהות בגין נסיעות ושהייה בחו"ל על ידה, מתוך אמונה כי כספה יוחזר בעתיד על ידי ארז. בשל ביטול העסקה מאוחר יותר, השותפה ובעלה נאלצו לשלם סכום כולל של מאות אלפי שקלים, ואף נתבעו על ידי גורמים שונים ושילמו מאות אלפי שקלים נוספים.

לפי אישום אחר, ביקש ארז עזרה כלכלית מחבר של בנו, אשר נמצא באותה עת בקשיים כלכליים, והתחייב בפניו כי בעתיד יחזיר לו את הכסף וירכוש עבורו דירה. בהמשך נפגש ארז עם מנהלת בית חולים העמק, ביקש כי יאפשרו לחבר ולמשפחתו להמשיך לשהות במגורי בית החולים והודיע כי בכוונתו לתרום 14 מיליון יורו לבית החולים.

עוד עולה מכתב האישום המתוקן, כי ארז ידע שקבוצת הכדורגל מכבי נתניה מצויה בקשיים כלכליים וכי שחקני הקבוצה לא קיבלו משכורת מספר חודשים. הוא נפגש עם גורמים בכירים בעיריית נתניה, בכללם ראש עיריית נתניה, מנכ"ל העיריה, ואחרים. בפגישה הציג עצמו ארז כאליהו אליהו והתחייב בכזב להעביר לרשותו את מכבי נתניה, לממן את משכורות השחקנים ואת חובותיה הכספיים של הקבוצה. לאחר מכן טען ארז בכזב, במספר הזדמנויות, כי ביצע פעולות להעברת הכסף לקניית הקבוצה, ואף מסר ליעקב ג'אן המחאה על סך מיליון יורו, השייכת לחברה אשר פשטה רגל חמש שנים טרם מועד מסירת ההמחאה. בהמשך הגיע ארז לאצטדיון הכדורגל בנתניה והציג המחאה על סך שלושה מיליון יורו, השייכת לחברה פושטת הרגל. ארז טען בכזב כי מהמחאה זו ישולמו המשכורות לשחקנים, חרף העובדה שידע כי אין כל כיסוי להמחאה זו.

במהלך שהותו מחוץ לגבולות ישראל, ידע ארז כי בשל מעשיו הוא דרוש לחקירה בישראל והוצא נגדו צו מעצר. ארז יצא מגרמניה לישראל כשהוא מחופש לאדם חרדי, תוך שהוא משתמש בתעודת מעבר גרמנית מזויפת, ובהמשך נחת בישראל ונכנס לארץ שלא כדין, מבלי לעבור בביקורת הגבולות.

במהלך הדיונים הגיעו הצדדים להסדר טיעון, על פיו יעתרו לעונש מוסכם של ארבע שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס בסך 5000 שקלים ופיצוי למתלוננים.

התביעה הדגישה את חומרת המעשים וציינה את הנזקים הכספיים והנפשיים שנגרמו למתלוננים. פרקליטו של הנאשם, עו"ד רובן בן טובים, טען, כי יש להשית את ארז פינוי עונשי בלבד ולהימנע מפיצוי מלא, מאחר והמתלוננים יוכלו לנקוט בהליכים. עוד טען, כי הנפגעים הינם אנשי עסקים מבוססים.

שופט בית משפט השלום בנתניה, ארז נוריאלי, קבע בגזר הדין, כי "העבירות בהן הורשע הנאשם ונסיבות ביצוען הינן חמורות ומלמדות על, כי מדובר בנוכל, רמאי סדרתי, אשר גרם לכל אחד מהמתלוננים נזק כספי משמעותי".

בנוסף קבע השופט נוריאלי, כי "בצע כסף ומניע זדוני עמדו בבסיס עבירות המרמה והזיוף החוזרות ונשנות שביצע הנאשם לאורך תקופת זמן ממושכת וכלפי אנשים שונים. נוכח האינטרס הציבורי המחייב רתעה מפני ביצוע עבירות אלה, יש מקום לחייב את הנאשם בפיצוי כספי לטובת המתלוננים, אשר ישקף את הנזק שנגרם להם ויביע סלידת בית המשפט מהמעשים. התרשמתי, כי מדובר במעשים חוזרים ונשנים המלמדים על תחכום והעדר כל אמפטיה לזולת או רכושו".

בנוסף לארבע שנות מאסר בפועל, נדון הנאשם ל-25 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 5000 שקלים ופיצוי כספי ל-11 מתלוננים נגדו, בסכומים הנעים בין 6000 שקלים ל-100 אלף שקלים.

לאחר שמיעת גזר הדין נמסר ממפרקליטות מחוז מרכז (פלילי), כי: "בית המשפט גזר היום ארבע שנות מאסר על אליהו ארז, לאחר שהורשע בביצוע מסכת מעשי רמייה מתוחכמים, המתפרשת על פני מספר שנים, במסגרתה הציג ארז למתלוננים טענות כוזבות ומצגי שווא וקיבל מהם סכומי כסף גבוהים במרמה. ארז פעל בתחכום מניפולטיבי, ולא בחל בניצול קר ומחושב של המתלוננים, חלקם אנשים השרויים במצב כלכלי דל, והשתמש בכושר שכנוע והבטחות מפתות בכדי לשכנעם לתת לו את כספם מרצון. בית המשפט אימץ היום את הסדר הטיעון וקבע כי מעשיו ראויים לעונש מאסר בפועל של מספר שנים, וכן לפיצוי משמעותי לנפגעים בפרשה".

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן