בורקס תפוחי אדמה ובשר

בורקס תפוחי אדמה ובשר זו מנה שכיף לפתוח איתה ארוחה. שף גולן ימין במתכון ביתי לבורקס עם בצק פילאס טורקי. ולא, זה לא בצק פילו...

בורקס תפוחי אדמה ובשר

מאות שנים נמשך לו הוויכוח על מקור הבורקס (השם המקובל בלדינו) או הבורק (הטורקי). דבר אחד בטוח: הוויכוח על מקור המאכל הפופולרי כל-כך בכל ארצות הבלקן וכמובן בטורקיה הנחשבת למולדת הבורקס, ממש לא מעניין אותי. אני בחרתי להתעלם ממנו ולהציע לקראת שבת מתכון שיכול לשמש כמנה ראשונה. הבחירה האישית שלי היא בבצק פילאס טורקי, שהוא דק-דק. ולא, אל תטעו, אני לא מדבר על בצק פילו. המילוי עצמו שבחרתי מושפע יותר מהסטייל הים תיכוני. אם תרצו, נתניה סטייל. אז תרגישו חופשי לקפוץ לסופרמרקט ולרכוש את המוצרים, להיכנס למטבח ולשים סינר, כי נתניה מבשלת בורקס תפוחי אדמה ובשר.

מתכון בורקס תפוחי אדמה ובשר 

מצרכים:
500 גרם בצק פילאס טורקי
250 גרם בשר בקר טחון טרי (אני ממליץ תמיד לקנות באטליז)
3 תפוחי אדמה לבנים קלופים
בצל קצוץ
קורט מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (בעדינות, טעם דומיננטי)
חצי כפית שום כתוש
ביצה להברשה
שומשום לפיזור

טיפ: אני נוהג להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה דק דק ואפילו טיפהל'ה כמון

אופן ההכנה:
נבשל את תפוחי האדמה במים עד לריכוכם ונמעך לפירה. במחבת עמוק נטגן את הבצל ואת השום עד להזהבתם. נוסיף את הבשר ונטגן עד לקבלת צבע אפרפר. נשלב את הפירה, נטבל בתבלינים (חוזר על זה: אגוז מוסקט מאוד דומיננטי, אז בעדינות) וגם את הפטרוזיליה הקצוצה דק דק, נערבב ונוריד מהאש.

על קרש עבודה נפרוס את הבצק ונמלא לאורכו את המסה. במילוי עדין נגלגל את הבצק ונחתוך לריבועים יפים. נחמם תנור לחום של 180 מעלות. בתוך תבנית עם נייר אפיה נניח את הבורקסים, נבריש מעל את הביצה ונפזר שומשום. נכניס לתנור למשך 20 דקות. טיפ הגשה: רוטב פטריות, ומומלץ להכינו עם פטריות טריות, לצד הבורקס – יחד עם סלט ערבי קצוץ דק שטובע בלימון.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי

קורדון בלו – המטבח הצרפתי עושה כבוד לשניצל

קציצות מפרום – המטבח הטריפוליטאי במיטבו

פודינג אורז – גם מתוק גם משביע

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל קול השרון – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]
  • סלמון ברוטב לימון וצלפיםסלמון ברוטב לימון וצלפים השבוע, כשצעדתי ברחובות מרכז העיר נתניה, עצרו אותי שתיים וביקשו שאמשיך בקו המתכונים הבריאים. הן סיפרו לי, […]
  • חוגגים פורים – עוגיות מקרודחוגגים פורים – עוגיות מקרוד עם כל הכבוד, חג פורים זה לא רק אוזני המן (אם אתם מתעקשים, תגוללו למטה ותמצאו מתכון לאוזני המן). ישנן המון […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות