גביניות או לא להיות?! מתכון קליל

אין דבר כיפי ומהנה יותר מאשר נשנוש של גביניות שמרים, כאלה שהוכנו בתנור הביתי. קונדיטור סער אהרוני במתכון לגביניות

גביניות או לא להיות?! מתכון קליל

גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים לקנות גביניות לשבת (לצד הרוגעלך), אבל, למה שלא נכין בעצמנו? בכל זאת, גביניות בהחלט קלות להכנה ואין כמו ריח אפייה המגיע לכל חלקי הבית וגם לשכנים, אז… בואו ונתחיל

מתכון גביניות שמרים 

מרכיבים לבצק:
חצי קילו קמח מנופה
25 גרם שמרים יבשים
120 גרם סוכר
250 מ"ל חלב
כף תמצית וניל
גביע של יוגורט (יופלה)
2 ביצים גודל L
150 גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח

מרכיבים למילוי:
מיכל ריקוטה פרסקה
200 גרם גבינה לבנה 5%
2 חלמונים
100 גרם סוכר
כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט וניל
צימוקים למי שאוהב (ממליץ על השריית הצימוקים במים או ביין לשעה ואז להניחם על מגבת לכמה דקות)

שלבי הכנה:
מאחדים בקערת מיקסר את הסוכר, תמצית וניל, הקמח והשמרים. מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת ומאחדים חומרים. מוסיפים יוגורט ומלח. מעבדים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכסים ומשאירים למנוחה בחוץ לשעה. בינתיים, בקערה נפרדת מאחדים את כל חומרי המלית עד לקבלת מלית רכה ואחידה.

נחלק את הבצק לשניים לצורכי נוחות ונרדד כל חלק לעובי של סנטימטר. נחלק את הבצק לריבועים בגודל של שמונה על שמונה סנטימטר ובמרכז כל ריבוע נניח כף מהמלית. נבצע פעולת קיפול על-ידי חיבור כל שתי פינות מנוגדות. נבריש מעל בביצה מהולה במעט מים. נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונאפה רבע שעה או עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב יפה. נוציא, נצנן ונפזר מעל אבקת סוכר.

מתכונים נוספים של סער אהרוני העשויים לעניין את הקוראים: 

עוגת גבינה קלאסית

עוגת שיש ביתית עשירה במיוחד

עוגת גזר כיפית – מתכון ביתי

עוגת גבינה עם קרם לוטוס קרנצ'

עוגת שוקולד קלאסית לימי הולדת

אהבתם את המתכון ל-גביניות? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס או בוואטס שעוד ייהנו…

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

4 תגובות

  1. הכנתי את הגבינות והם טעימות ונפלאות

    השב
    • לבנה…בתיאבון ,כיך לשמוע :)

      השב
  2. וואו גביניות זה החולשה שלי, אלוף אתה קונדיטור בחסד עליון, יישר כל סער.

    השב
    • צביקה,כיך לשמוע,תמשיך לעקוב :)

      השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
  • חוגגים פורים – עוגיות מקרודחוגגים פורים – עוגיות מקרוד עם כל הכבוד, חג פורים זה לא רק אוזני המן (אם אתם מתעקשים, תגוללו למטה ותמצאו מתכון לאוזני המן). ישנן המון […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות