דגים חריפים מרוקאים

מאת: לירן ימין

דגים חריפים מרוקאים

מצרכים:

6 פרוסות של דג טונה.
מיץ מ-2 לימונים.
שמן אדום:  מערבבים היטב 1/2 כוס שמן + כף גדושה מאוד של פפריקה אדומה מתוקה + חצי כפית מלח.
3 עגבניות טריות פרוסות לעיגולים.
פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות ארוכות ודקות.
גמבה אדומה גדולה חתוכה לרצועות ארוכות ודקות.
ראש שלם של שיני שום קלופות שלמות.
כוסברה שלמה קצוצה – מומלץ מאוד להשתמש בפרחי כוסברה לקבלת טעם דומיננטי.
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים.

אופן ההכנה:

מתחילים בטיפול בדגים

דג טונה מצריך טיפול ארוך אך בישול קצר. לפני הכנת הדג המרוקאי יש לטפל בפרוסות דג הטונה.
1. סוחטים מיץ מ-2 לימונים טריים. מסדרים את פרוסות הדג בקערה ומשרים את הפרוסות במיץ הלימון לחצי שעה.

2. את התהליך הבא יש לבצע לפי ההוראות בכדי לנקות את הדג היטב: לקערת הדגים מוסיפים מים קרים ומשרים את הדגים במשך שעה – כאשר כל רבע שעה יש להחליף את המים בקערה.

3. לאחר רבע שעה של מנוחה במים, מתחילים להכין את רוטב הדגים המרוקאי.

מכינים רוטב חריף מרוקאי

1. בסיר נמוך ורחב מסדרים את פרוסות העגבניות.
2. מפזרים מעל פרוסות העגבניות את הירקות שהכנו מבעוד מועד – פלפל ירוק חריף וגמבה אדומה.
3. מפזרים שיני שום שלמות וקלופות (ראש שלם).
4. מפזרים מעל השום את פרחי הכוסברה הקצוצה.
5. מעל לכל הירקות שופכים שמן אדום (1/2 כוס שמן + כף גדושה פפריקה + חצי כפית מלח).
6. יחד עם השמן האדום מטגנים קלות את כל הירקות ומערבבים.
7. קולפים 3 תפוחי אדמה גדולים ופורסים לעיגולים, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה יפה מעל לירקות.
8. מרתיחים 3 כוסות מים ומוסיפים לרוטב המרואקי, מרתיחים את הרוטב ומבשלים על אש בינונית כ- 20 דקות.

חוזרים לטפל בדגים ומשלימים את המכון

1. בזמן שרוטב הדגים רותח, מרוקנים את קערת הדגים ממים ומרתיחים 3 כוסות מים. שופכים על הדגים לניקוי יסודי ומרוקנים את המים. חשוב לשים לב – כאשר הדג נקי הוא מתרכך, בכדי שלא ישבר יש לנהוג בזהירות רבה עם העברת הדג אל סיר הבישול.

2. לאחר 20 דקות שבהן רתח הרוטב, מסדרים בזהירות רבה את הדגים בשכבה העליונה. חשוב לשים לב שהרוטב מגיע עד לגובה הדג (ניתן לראות חלק קטן מהדג מבצבץ החוצה), הדג אינו אמור לשחות ברוטב.

3. בעזרת כף מרטיבים את פרוסות הדגים, מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה בלבד. חשוב לשים לב לזמן הבישול כיוון שדג הטונה לא מצריך זמן בישוך ארוך יותר מרבע שעה, וזאת בכדי שלא יתייבש.

4. מורידים את הסיר מהגז. מגישים מנת דג מרוקאי הכוללת פרוסת דג, תפוחי אדמה ורוטב חריף לצד חלה קריספית שיצאה מהתנור. בתאבון…

* דגים מרוקאים מתאימים גם לאכילה ביום שלמחרת, בזמן שהתבשיל יושב במקרר הדגים סופחים את טעמי הרוטב. יש האומרים כי דגים מרוקאים טעימים יותר ביום שלמחרת, את זה אתם תחליטו…

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים