חוגגים על האש

בדקנו עם האנשים שהכי מבינים באוכל, איך תשדרגו לעצמכם את הברביקיו - מכנפיים בנאליות וחזה עוף יבש למנגל ישראלי, עכשווי ומקורי.קבלו כמה מתכונים שיגרמו לשכנים שלכם לקנא

חוגגים על האש

הישראלים אוהבים לנפנף  בכל רגע פנוי. הבעיה היחידה, אם נודה על האמת, שמרבית המנפנפים לא ממש מבינים בהליכי צליית הבשר. אז אם גם לכם נמאס מחזה עוף מיובש, סטייק קשה ומלוח מדי המזכיר במקרה הטוב סוליה ובמקרה הגרוע יותר גומי, ריכזנו עבורכם כמה מתכונים מקוריים, שיפתיעו את האורחים. ליקוק האצבעות על חשבוננו.

נתח קצבים וטחינה

השף שגיא גבירץ מקייטרינג גבירץ מציע להשתמש בנתח קצבים על עגבניות שרופות בגריל וטחינה

רכיבים:

800 גרם נתח קצבים
צרור פטרוזיליה
4 שיני שום
6 עגבניות אדומות
פלפל חריף ירוק
שמן זית
מלח ופלפל
טחינה גולמית

אופן הכנה:
חותכים את נתח הקצבים לקוביות בגודל 3 על3. טוחנים במעבד מזון את הפטרוזיליה עם שתי שיני שום ושמן זית. מתבלים את נתח הקצבים בתערובת הפטרוזיליה ומוסיפים מלח ופלפל. משפדים על שיפודי עץ. צולים את העגבניות והפלפל חריף על הגריל עד להשחמה מלאה, מקלפים וקוצצים יחד עם שתי שיני השום הנותרות. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית. צולים על הגריל את שיפודי נתח הקצבים, מניחים על סלסת העגבניות ומזליפים מעט טחינה גולמית מעל.

קריספי פרגית ופיתה חרוכה

שגיא בנוז, שף מסעדת ארטישוק בכפר, יכין לאורחיו קריספי פרגית על מצע טחינה ופיתה חרוכה

רכיבים:
1.5 קילוגרם סטייק פרגית נקי
3 כפות פפריקה מעושנת/ מתוקה
מלח- פלפל
2 כפות שמן זית
4 כפות של לימון כבוש ללא גרעינים
2 בצלים אדומים
3 פיתות
טחינה גולמית

אופן ההכנה:
מטבלים את הפרגיות בפפריקה, מעט שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם וצולים על האש. חוצים את הבצלים לחצי ופורסים פרוסות דקות ככל האפשר. קוצצים את הלימון הכבוש, דק דק, ומנקים מגרעינים. פותחים את הפיתות לשני חצאים דקים, מזליפים שמן זית וחורכים על הגריל. קוצצים את הפרגית הצלויה לרצועות דקות ושמים בקערה, מוסיפים את הבצל החתוך והלימון הכבוש, עם כף שמן זית ומלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים על חצאי הפיתות. מזליפים טחינה גולמית מעל.

מתכון להמבורגר בנגיעה ישראלית. בורגוס. צילום אילן לוי

מתכון להמבורגר בנגיעה ישראלית. בורגוס. צילום אילן לוי

המבורגר ישראלי כחול לבן

השף בקר (לופס) כבהא, שף סניף רשת בורגוס BBB בנתניה, מאמין שאין כמו המבורגר תוצרת בית

רכיבים:
750 גר' בשר בקר טחון (צוואר)
250 גר' טלה טחון (פלדה/ שפונדרה)
250 גר' בצל קצוץ דק
50 גר' פטרוזיליה קצוצה דק
5 גר' שום טרי קצוץ דק
25 גר' לחם לבן מושרה במים וסחוט (רק החלק הפנימי)
1 כפית שטוחה כמון
2 כפיות מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:

יש לשים את כל חומרי הגלם בקערת ערבוב עד קבלת תערובת אחידה, מחלקים לשש קציצות שוות, משטחים ומעלים לצלייה על הגריל. לצלות למידת העשייה הרצויה. את צורת ההגשה אנו משאירים לכם, בלחמניה, בפיתה או בצלחת, עם עגבניות או בצל מעל או חסה לאוהבי הירוק בעיניים.

שיפודי שוק טלה

המסעדנית אסתי גרוס למסעדת מנטינה בנתניה מאמינה, שאין יותר ישראלי משיפודי שוק טלה

רכיבים:

1.5 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות של 4 ס"מ
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
חצי כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מלימון אחד
2 ענפים של רוזמרין- קצוצים
2 ענפים של טימין- קצוצים
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים למרינדה, למעט הבשר והירקות. משרים את הבשר במרינדה ללילה שלם. משפדים את קוביות הבשר והירקות על שיפוד (עדיף ממתכת שיוליך את החום לבשר בצורה האופטימאלית), שומרים את השיפודים בקירור עד לשעה לפני הצלייה.

צלעות טלה בעשבי תיבול

השף רן שביט מרשת פיצה שבתאי מאמין שצלעות טלה במתכון נכון, משדרגות ארוחה שלמה

רכיבים:
2 קילוגרם צלעות טלה טריות

חופן טימין
חופן אורגנו
חופן רוזמרין
חופן מרווה
10 תרמילי הל שנכתשו
2 כפות דבש
גרידת לימון
מיץ לימון מלימון אחד
3 שיני שום קצוץ
5 כפות שמן זית

הוראות הכנה:
לקצוץ את כל עשבי התיבול, להוסיף את כל המרכיבים ליצירת מרינדה, למרוח על הבשר ולהשרות כשעתיים. להניח על הגריל עד למידת הצלייה הרצויה.

סלט ירקות בגריל על-פי שגיא. צילום חן דמארי

סלט ירקות בגריל על-פי שגיא. צילום חן דמארי

סלט ירקות בגריל

האמת, שגם לצמחונים מותר ליהנות מגריל איכותי. השף שגיא בנוז מציע מתכון

רכיבים:
2 בצלים אדומים
2 קישואים
10-15 עגבניות שרי
3 גבעולי סלרי עלים
2 סלקים מבושלים
חצי שקית עלי בייבי טריים
שמן זית
מיץ משני לימונים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
פורסים את הבצלים, הקישואים והסלקים לפרוסות בגודל אצבע, מטבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צולים היטב על הגריל ומעבירים לקערה. חוצים את עגבניות השרי לחצאים וחותכים את גבעולי הסלרי לגודל של אצבע. מוסיפים לקערה ומטבלים בשתי כפות שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. פורסים את עלי הבייבי בקערה גדולה ועליהם שופכים את תוכן הקערה.

שיפודי חלומי בטנדורי

היות שלא כולם אוהבים בשר, מציע השף שגיא גבירץ מתכון חלבי לחלוטין, המשלב יוגורט עיזים

רכיבים:

2 קוביות חלומי של גד
2 עגבניות
בצל סגול
2 פטריות פורטובלו
פלפל חריף ירוק
100 גרם אבקת טנדורי
שמן זית
200 גרם יוגורט
מלח ופלפל

אופן הכנה:
מערבבים טנדורי עם שמן למרקם נוזלי. חותכים כל קוביית חלומי לארבע חתיכות ומערבבים עם הטנדורי. משפדים על שיפודי עץ. חותכים את הירקות לקוביות ומשפדים במשולב על שיפודי עץ. צולים על גריל פחמים ומגישים על צלחת שבתחתיתה נמזג יוגורט.

כתבות אחרונות של אפרת בבא (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

4 תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות