חלה מתוקה לשבת – ריח וטעם חלומי

גם אם אף פעם לא אפיתם, את המתכון הזה לחלה מתוקה אתם חייבים לנסות. לא רק בגלל שהוא טעים, אלא ובעיקר שהוא קל להכנה...

חלה מתוקה לשבת – ריח וטעם חלומי

צילום fotolia. כל הזכויות שמורות

גם אם אף פעם לא אפיתם, את המתכון הזה לחלה מתוקה אתם חייבים לנסות. לא רק בגלל שהוא טעים, אלא ובעיקר שהוא קל להכנה…

חלה מתוקה היא אחד הסמלים הכי מזוהים עם ארוחת ליל שישי. הבעיה עם המתכון לחלה מתוקה שאני מציע היא,שאני די בטוח שתתפתו להכינה גם באמצע השבוע, כי פשוט כולם יבקשו.

 אין הרבה דברים המשתווים לניחוח ולטעם של חלה מתוקה ופריכה לשבת. חלה עשויה היטב גורמת לבלוטות הטעם שלנו לעבוד שעות נוספות.

מכירים את התחושה המושלמת הזו, שבצהרי יום שישי, כשכל הבית מוכן לקבלת השבת ומהמטבח עולים ריחות אפייה של חלה טרייה וחמה? לרוב מתלווים גם צעדים קלילים של בני הבית, שפותחים את המקרר שולפים את הקערה עם המטבוחה וגונבים ניגוב קטן בשביל הכיף ועוד ניגוב כדי ליישר… אם אתם לא מכירים את התחושה, זה רק מכיוון שלא הכנתם חלה מתוקה, טרייה, כזו שיצאה מתנור האפייה…כן, אנחנו מדברים על חלה מהסוג שהכי כיף לקרוע ולבצוע אותה בידיים – עם קראסט מהמם מבחוץ ופנים רך ונימוח שצמא לאהבה של רוטב, של הסלטים הנלווים לשולחן השבת, לדגים ולעוף או לצלי הבקר. בינינו, זו גם החלה המושלמת לארוחת בוקר רגועה של שבת: פרוסת חלה המרוחה למשעי בחמאה ובקונפיטורת פירות לצד קפה מהביל ומשובח ועיתון סוף-השבוע (אני, אישית, קורא את קול השרון… הנה, עשיתי יח"צ עקיף).

נכון, הכי קל ומהיר זה לקנות שתי חלות בסופרמרקט השכונתי או בקונדיטוריה הראשונה שאתם פוגשים, אבל, אי-אפשר להשוות בין זו הקנויה לבין זו שאתם, באופן אישי, לשתם את הבצק ואפיתם.

קבלו מתכון, לטעמי, פשוט מושלם ודי קל להכנה. לגבי צורות הקליעה, ובכן יש כמה וכמה אפשרויות: טורבן תורכי, צורת חמסה,אשכול ענבים, שש צמות, ארבע צמות וכיד הדמיון. .

מתכון חלה מתוקה (הכמות מספיקה לשתי חלות):

ק"ג קמח לבן
1 וחצי כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן
רבע כוס דבש
1 וחצי כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:
1. מנפים אל תוך קערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה.
3. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. לשים במשך כעשר דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
4. משמנים את הקערה במעט שמן. יוצרים מהבצק כדור על ידי מתיחת שטח הפנים של הבצק בעזרת הידיים ודחיפה של שאריות הבצק כלפי מטה ופנימה. מגלגלים את הבצק בתוך הקערה על מנת שיצופה כולו בשמן, ומשאירים אותו כשהאזור החלק של הכדור פונה כלפי מעלה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. יוצרים מהבצק את הצורה הרצויה. מתפיחים כ-40 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מברישים בעדינות את הבצק בביצה טרופה מעורבבת עם כף מים, ומפזרים מעל שומשום,סוכר גבישי, פרג או קצח.אופים כ-25 דקות, עד שהחלה מזהיבה בחלקה העליון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

טיפים חשובים  שלי:

תוספות: ניתן להוסיף לבצק תוספות כגון צימוקים או אגוזים. מומלץ להוסיף את התוספות בדקות האחרונות של הלישה לפיזור אחיד וכדי לא לגרום למעיכה שלהם בזמן הלישה.

כמות המים חשובה מאוד ויש להקפיד על כמות מספקת. בצק שחסרים בו נוזלים, יהיה נוקשה ורך פחות מבצק שיש בו כמות מספקת של נוזלים. ואילו בצק שיש בו עודף נוזלים, יתקשה לתפוח בזמן האפייה ויתפשט לצדדים במקום לתפוח לגובה. המדד הטוב ביותר לדעת אם כמות המים מספקת – בזמן הלישה הבצק נפרד בקלות מדפנות המיקסר, ובתום הלישה הוא רך, גמיש ומעט דביק

בדיקת לישה: לוקחים חתיכה קטנה של בצק ומותחים אותה. במידה והבצק נמתח בקלות ולא נקרע מיד, סימן שהלישה הייתה מספקת.

תפיחה: בצק תופח פעמיים. תפיחה ראשונה של הבצק מיד בסיום הלישה, ותפיחה שנייה בצורתו הסופית של המאפה לפני האפייה.

קליעה למטרה:  יש כמה וכמה סוגי קליעה, כמו שהזכרתי. מי שרוצה לגלות יצירתיות ולעצב חלה מתוקה בצורה של חילזון או שבלול, זה מעולה בתור שעת יצירה לילדים.

טיפ אחרון: אני יודע שקשה להתאפק, אבל חשוב מאוד לצנן את החלה עם הוצאתה מהתנור לטמפרטורת  החדר. רק אז יש לבצוע את החלה. החלה ממשיכה להיאפות גם לאחר שהוצאנו אותה מהתנור. בציעה של החלה כשהיא עדיין חמה, תביא למרקם רך ובצקי מדי. אני גם מציע להכין, מראש, שלוש חלות (אחת לטעימות ושתיים לקידוש…)

תשלחו לי צילומים. אני כאן לכל שאלה ותשובה…

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

עוגיות ריבה של סבתא חנה

לחם טחינה

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

8 תגובות

  1. אפשר במקום שמרים יבשים להשתמש בקמח שמרים תופח ?

    השב
  2. איך אני רעבה עכשיו
    איך עליך סער

    השב
  3. שרית..בוודאי אפשרי

    השב
  4. ממש תענוג כל הכבוד

    השב
  5. מתכון ברור ומדוייק

    השב
  6. זה מזכיר לי נשכחות בזמן שהילדים היו קטנים זו חוויה אדירה לאפות חלות לשבת בבית תענוג !

    השב
  7. נפלא תודה רבה

    השב
  8. היי,
    כבר הרבה זמן שאני מחפשת את המתכון המנצח, לחלה רכה רכה ולא דחוסה וכבדה, כזו שהכי קרובה לקנויות, עדיין לא מצאתי, רוצה לנסות את שלך…יש לי שאלה, כיון ואני מפרישה חלה אז אני צריכה לעשות 2 קילו קמח מה שאומר להכפיל את הכמויות, לגבי הביצים, נשמע לי הרבה 4 ביצים…בכלל ביצים נשמע כאילו מכביד את החלה…לא בא לי להתאכזב בא לי להפסיק את החיפושים…אודה לך על התייחסותך והפגת החששות :)
    דניאלה.

    השב

טארקבקים/פינגבאקים

  1. עוגת שיש - מתכון לעוגת שיש - נתניה מבשלת עם קול השרון - […] מתכון חלה מתוקה לשבת – ריח וטעם חלומי […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות