כדורי בטטה ומרשמלו גם…

כדורי בטטה מתוקה יכולים לשמש כקינוח מתקתק ומושלם; עם או בלי גלידה בצד. ומה הקשר למרשמלו? הכל במתכון המוטרף של קונדיטור סער אהרוני

כדורי בטטה ומרשמלו גם…

כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק עם ציפוי. כדורי בטטה מבוססים על אותו רעיון בדיוק – רק עם תוספת שלי לחובבי המתוק במיוחד – מרשמלו… אז כנסו למטבח ובואו נתפרע עם קינוח, שיפתיע את כולם…

מתכון כדורי בטטה עם מרשמלו

מרכיבים:
חצי ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
60 גרם קמח אורז דביק (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
130 גרם קמח אורז
60 גרם סוכר
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
נבשל את קוביות הבטטה עד לריכוכם ונרסק באמצעות מזלג עד שנקבל מעין פירה. נוסיף את קמח האורז הדביק, את קמח האורז, את אבקת האפייה ואת הסוכר. נעבד עד לאיחוד חומרים. במידה והמסה נוזלית לטעמכם, יש להוסיף מעט קמח אורז. חשוב לזכור: הבצק אמור להיות רך, אבל לא דביק.

נקרוץ מהבצק כדורים (עד 30 כדורים במידות אלה). נניח את הכדורים על תבנית האפייה ונאפה עד 25 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות. טיפ לחובבי האקסטרה מתוק: לאחר רבע שעה של אפייה תוציאו את התבנית ותניחו קוביית מרשמלו על כל כדור. תחזירו לתנור ואז יתרחש הקסם…

קינוחים נוספים העשויים לעניין את הקוראים: 

עוגת גבינה קרם לוטוס קרנצ'

עוגת שיש ביתית עשירה במיוחד

עוגת ביסקוויטים משודרגת

עוגת שוקולד קלאסית לימי הולדת

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר קול השרון – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

אהבתם את המתכון? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס…

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
  • בוסטוק צרפתי לעצלניםבוסטוק צרפתי לעצלנים אחת העוגיות האהובות עליי ביותר היא עוגיית (או נכון יותר לומר) עוגת בוסטוק צרפתי. פרוסת בוסטוק צרפתי תמיד […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות