מרק כתום

מרק כתום, כשמו כן הוא, מרק המכיל דלעת, בטטה, דלורית, עדשים כתומים ויש המוסיפים גם גזר לאווירה. רבקה פדלון במתכון למרק כתום

מרק כתום

מרק כתום. צילום fotolia

זה התחיל לפני שני עשורים, בערך, עם מרק בטטה שבהמשך הפך כחלק מהטרנד למרק קרם בטטה – אלא שאז בני המשפחה ביקשו שאגוון טעמים, כי עם כל הכבוד למרק הבטטה שהיה הכי טרנדי בסוף שנות התשעים ותחילת המילניום כמעט בכל בית ישראלי, גם לילדים הפרטיים שלי קצת נמאס (נו, בכל זאת, גם אם פעם אחת מרק הבטטה הוא על בסיס צמחי בשביל השמנת ופעם אחרת על בסיס בשרי – עדיין הטעם הוא, בעיקר, של… בטטה).

יום אחד החלטתי להעשיר את טעמו של המתכון למרק בטטה בטעמים נוספים. בתחילה הוספתי דלעת, בפעם אחרת הוספתי דלורית ובסוף גם כוס עדשים כתומים שהושרו במים. כל ירק שהוספתי שדרג את הטעמים ושינה את הצבעים. אומנם, מרק כתום, אבל בכל פעם הכתום היה בעוצמה אחרת.

מתכון מרק כתום עם דלעת בטטה ועדשים

מרכיבים:

סיר עמוק למרק

בטטה

פרוסת דלעת חתוכה לקוביות

פרוסת דלורית חתוכה לקוביות

כוס עדשים כתומים שהושרו במים (מדובר בטעם דומיננטי)

תפוח אדמה חתוך לקוביות

2 גזרים

בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתוש

שורש קטן חתוך

מעט שמן זית

מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

לחמם מעט שמן בסיר, לטגן ולאדות את הבצל עד שיזהיב. להכניס לסיר את כל הירקות הכתומים. לכסות במים, להביא לרתיחה של חמש דקות ואז להנמיך לעוצמת אש בינונית לחצי שעה (או עד שהירקות נימוחים). לטעום ולתבל במלח ובפלפל. חובבי הבישול ביין מוזמנים להוסיף חצי כוס יין לבן בשלב הראשוני. להכנת מרק קרמי, יש לטחון. ניתן לקשט עם בצל ירוק או – אפילו – נענע ולהגיש בצד רוטב מעודן של שמנת.

את המרק הכתום ניתן להגיש במספר כלי הגשה. כמובן, שהדרך הקלה והמהירה היא באמצעות קערית או צלחת עמוקה למרק. אלה שמוכנות להשקיע יותר, מוזמנות להגיש את המרק בתוך כיכר עגולה של לחם (אל תשכחו לרוקן לפני את החלק הרק של הלחם וליצור מעין מכסה וגם להעביר את הלחם לכמה דקות בתנור כדי להפוך אותו לקריספי יותר בחלקו החיצוני. יש כאלה שהלכו צעד קדימה ומגישות את המרק בתוך דלעת או דלורית שרוקנו מתוכנם. בסופו של דבר, יתרונו של המרק הוא ביכולתן לשלוט על הטעמים באמצעות שינוי היחסים בין הירקות הכתומים.

מרקים נוספים העשויים לעניין אתכם:

מרק שעועית

מרק גולאש הונגרי

מרק כרוב בשרי

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון נתניה און ליין מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים