מרק עדשים חומות

הדרך הבריאה יותר להכנת מרק בכלל ומרק עדשים בפרט היא שימוש בטכניקות בישול קצרות ובחום בינוני. למה אתם שואלים? כיוון שזו הדרך הטובה ביותר לשמר את הערכים התזונתיים במזון מבושל

מרק עדשים חומות

צילום fotolia

 

מרק עדשים חומות תמיד מרגש אותי. מדובר במנה פשוטה למדי וקלה להכנה, המתאימה כמובן לצמחונים ולטבעונים. טעמו של המרק עשיר והרכב הירקות בו אנו משתמשים, מספק מכלול נרחב של ויטמינים, מינרלים ועוד מרכיבים שעושים רק טוב לגוף. מעבר לזה, הטעם העשיר של מרק העדשים החומות מדהים.

מרק עדשים חומות 

המצרכים:

2-3 ליטר מים פושרים

2 גזרים גדולים.

1 דלעת

קישוא גדול

בצל

2 עגבניות טריות

4 גבעולי סלרי

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה.

כוס עדשים חומות (אם זה סיר גדול אפשר 2 כוסות).

מלח ים אטלנטי לפי הטעם.

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כפית כמון

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

משרים את העדשים לשעתיים לפחות (המתעצלים יכולים לקנות עדשים של סנפרוסט שעברו בישול). חותכים לקוביות קטנות את כל הירקות ומוסיפים אל תוך סיר עם מים פושרים. מניחים  את הסיר על אש בינונית. מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכול. לאחר חצי שעה, שהגזר התחיל להתרכך, מוסיפים את העדשים החומות (אם משקית יש להוסיף חמש דקות לפני הסיום). רבע שעה לאחר מכן נבדוק אם העדשים התרככו מספיק ונכבה את האש. רק אז נוסיף את שתי כפות שמן הזית -בכך נשמר את הערכים התזונתיים של שמן הזית וכמובן נשביח את טעם המרק. זכרו, בישול קצר ועל אש בינונית תורם לשמירה על הערכים התזונתיים במזון.

אתם יותר ממוזמנים לשתף, לנסות, להתנסות וכמובן לכתוב אליי כאן, בבלוג שלי. בפורטל קול השרון – נתניה מבשלת בריא. אשמח לעמוד לרשותכם

לולי גת פיניש

לולי גת פיניש

הכותבת, לולי גת פיניש, הינה נטורופתית מוסמכת N.D המתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך ודמיון מודרך. בנוסף, מעבירה לולי סדנאות אוכל בריא. מוזמנים להתעניין: 052-8436436
לולי גת פיניש

כתבות אחרונות של לולי גת פיניש (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות