מתכון בצ'יק-צ'אק: תערובת גרנולה ביתית

אחד הפינוקים הכיפים ביותר בבוקר, היא קערה עמוסה בגרנולה. ומה טוב יותר מאשר גרנולה שאתם הכנתם ובקלות רבה בעצמכם ועל-פי טעמכם האישי?!

מתכון בצ'יק-צ'אק: תערובת גרנולה ביתית

צילום fotolia

גרנולה, בעיניי, היא חוויה אמיתית. קל וכיף להכין אותה, והיא מרכיב תזונתי מצוין לארוחת הבוקר. גרנולה, למי שלא יודע, היא תערובת דגנים המבוססת על שיבולת שועל. לאותה שיבולת שועל ניתן להוסיף מיני אגוזים, שקדים וזרעים וגם פירות יבשים. הכל על-פי הטעם האישי. הגרנולה הפכה לאחת המנות הפופולריות יותר, כך לפחות מספרים, בשנות השישים של המאה הקודמת – כאשר ילדי הפרחים באותה עת חיפשו מזון קרוב ככל הניתן לאדמה וכמובן שקל להכינו. עד כאן היסטוריה, וכעת בואו ניכנס למטבח.

מתכון גרנולה ביתית

מרכיבי בסיס:

3 כוסות שיבולת שועל
חצי כוס זרעי פשתן
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס גרעיני חמנייה
4 כפות שמן קנולה (כבישה קרה)
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הבסיס יש לשפוך  לתוך קערה. להוסיף את השמן ואת הדבש ולערבב הכול ביחד. חשוב להקפיד שסביבת העבודה תהיה כמה שיותר יבשה. בינתיים, חממו תנור לחום של 180 מעלות. קחו מגש אפייה, תניחו מעליו נייר אפייה ופזרו את התערובת על כל מגש האפייה. את המגש יש להכניס לתנור לעשר דקות אפייה. כשבסיס הגרנולה מוכן, ניתן להוסיף פירות יבשים חתוכים דק דק על-פי הטעם האישי, או לחתוך פירות טריים לפי הטעם ולהגיש מיידית.

לולי גת פיניש

לולי גת פיניש

הכותבת, לולי גת פיניש, הינה נטורופתית מוסמכת N.D המתמחה בתזונה קלינית טבעית, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך ודמיון מודרך. בנוסף, מעבירה לולי סדנאות אוכל בריא. מוזמנים להתעניין: 052-8436436
לולי גת פיניש

כתבות אחרונות של לולי גת פיניש (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות