דג אפוי עם רוטב פטריות

דג אפוי, בעיניה של רבקה פדלון הוא מעדן. כשהוא מוגש עם רוטב פטריות אז יש לו גם אקס פקטור... מתכון פשוט ועשיר בטעמים

דג אפוי עם רוטב פטריות

כשהציעו לי, לפני שנים רבות, לנסות לטעום דג אפוי ברוטב פטריות, אני מודה שזה נשמע לי בהתחלה קצת מוזר. הרי במשך שנים סיפרו לנו שפטריות טריות, בשרניות עם טעם מעושן של אדמה, יש להתייחס אליהן כאל בשר (צמחי אומנם). דווקא השילוב בין בשר הדג לרוטב הפטריות מעניק למנה הזו טעם אחר – הרבה יותר מיוחד והרבה יותר עשיר לטעמי. אז במקום לדבר ולמרוח מלים, שימו עליכם סינר וכנסו למטבח – כי נתניה מבשלת

מתכון דג אפוי עם רוטב פטריות

חומרים:

4 דגי אמנון/ פורל/ סלמון מפולטים או פרוסים

3 כפות חמאה

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

כף מיץ לימון

סלסלת פטריות טריות (בהחלט עדיף מאלה המשומרות)

1/2 כוס יין לבן יבש

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים פושרים

מלח, פלפל לבן, פלפל אנגלי (לא חובה)

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפיה, מסדרים את הדגים  ומטפטפים עליהם  מיץ לימון. בסיר נפרד ממיסים את החמאה באש נמוכה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיהפוך זהוב. מוסיפים את הפטריות הטריות שנקצצו ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. יוצקים בזהירות את היין ואת המים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת יצירת גושים. שוב מנמיכים עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים באמצעות מלח ופלפל לבן. כשהרוטב מוכן מוזגים על הדגים ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ל-35 דקות עד 45 דקות (תלוי בתנור). זהו, בתיאבון.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

קדרת דגי ים ברוטב אדום

סלט פסטה עם נתחי סלמון

פיש & צ'יפס

חריימה טריפולטאי

דג מרוקאי קל וטעים

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון קול השרון מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחיםנתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים אחת המנות הקלות ביותר להכנה ואשר מורכבת ממוצרים אותם ניתן להשיג כל השנה היא נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים. […]
  • שניצל מושלם במרינדהשניצל מושלם במרינדה על שלושה דברים שניצל מושלם במרינדה עומד: על בחירת חזה עוף טרי, על בחירת משרה (מרינדה) וכמובן על הציפוי […]
  • קציצות דגים ברוטב שמנתקציצות דגים ברוטב שמנת קציצות דגים ברוטב שמנת זו אחת המנות החלביות הטעימות יותר לטעמי. כמו במקרים רבים, גם למנה הזו הגעתי לפני שנים […]
  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות