עריסה – החמין הטריפוליטאי

יש המכנים אותו חמין טריפוליטאי, אצלנו בבית קוראים למנה הזו עריסה. היא מנה משביעה, היא מנה אותנטית והיא מושלמת לחורף קר. שף גולן ימין במתכון לעריסה

עריסה – החמין הטריפוליטאי

עריסה. צילום גולן ימין

אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל העריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי (טריפוליטאי) ואותה למדתי מאמי. מנות שנראות דומה, רק עם טעמים שונים, כך התברר לי, קיימות במטבח הטורקי ותתפלאו, גם במטבח הסיני. אז שימו על עצמכם סינר וכנסו למטבח…

מתכון עריסה – חמין טריפולטאי/ מאכלי יהדות לוב

מצרכים:
קילוגרם בשר טרי ( שפונדרה, צוואר ואסאדו) חתוכים לקוביות
כוס וחצי חיטה (להשרות במים ללילה)
רבע כוס שמן
בצל קצוץ
פלפל חריף (חתוך לשני חצאים)
3 שיני שום כתוש
2 כפות רסק עגבניות
כפית אריסה (לא חייב)
חצי כוס עגבניות מרוסקות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדול
5 ביצים (מומלץ להרתיח לפני שיהיו מוכנות)
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
קורט קימל טחון
קורט מלח
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה
בסיר רחב נחמם את השמן ונטגן את הבצל ואחריו את השום. לאחר מכן נוסיף את הבשר ונסגור אותו מכל הצדדים. נוסיף את הרסק ונטגן עוד כשתי דקות. לאחר מכן נוסיף את התבלינים ונטגן כדקה. לידיעתכם, במטבח הטריפוליטאי מוסיפים את התבלינים בשלב הטיגון והאידוי.

נוסיף את החיטה ואת העגבניות המרוסקות, נוסיף מים עד לגובה התבשיל, נביא לרתיחה ונבשל כשעה וארבעים דקות על אש נמוכה (בשלב הזה ניתן להוסיף את הפלפל החריף ואת תפוחי האדמה). נעביר את התבשיל לפלטת שבת לשעתיים וחצי נוספות (לחילופין, נבשל על אש נמוכה לשלוש שעות וחצי). מעת לעת יש לבדוק אם חסר מים ולהוסיף במידת הצורך. אם בא לכם בישול אותנטי במיוחד, אז תאתרו פתיליה המאפשרת בישול איטי וארוך.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • פופיט עוף במילוי בשר ודבשפופיט עוף במילוי בשר ודבש אחד היתרונות הכי בולטים של העיר נתניה, לפחות מבחינת עולם הבישול, נובע - דווקא - מהכמות ומהמגוון הרחב של […]
  • כנפיים מטוגנותכנפיים מטוגנות אין דבר כיפי יותר מאשר לקבל סלסלה המלאה בכנפיים מטוגנות, כאלה המצופות בפירורי לחם בצורה מושלמת. במיוחד עבור […]
  • סלט קייצי שעושה רק טובסלט קייצי שעושה רק טוב בסוף השבוע פגשתי כמה חברים בגן תשרי בשכונת קריית השרון. הם שאלו אותי אם אוכל להפתיע אותם במנה שהיא גם בריאה, […]
  • קרקס הדינוזאורים: עדינה חיימיס חיה את הבמהקרקס הדינוזאורים: עדינה חיימיס חיה את הבמה מופעי החנוכה המיועדים לילדים ועל הדרך לכל המשפחה, הפכו כבר מזמן לחלק בלתי נפרד מסממניו של חג האורות. ריבוי […]
  • כתף כבש בתנורכתף כבש בתנור כתף כבש בתנור, אפויה היטב עם ירקות שורש, נחשבת למנה חגיגית במיוחד ואולי גם מורכבת לעשייה. האמת, שמדובר […]