נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים

אם בא לכם לפנק את בני המשפחה במנה עסיסית ומתקתקה, זה הזמן לחשוב על מתכון נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים - נתניה מבשלת עם רבקה פדלון

נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים

אחת המנות הקלות ביותר להכנה ואשר מורכבת ממוצרים אותם ניתן להשיג כל השנה היא נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים. המתיקות הטבעית של הפירות מעשירה מאוד את הטעם, ואם לא משתוללים יותר מדי בזמן תנור, תצא לכם אחת המנות העסיסיות והמתקתקות יותר. זו בהחלט מנה המתאימה לארוחת צהריים, כמו גם לארוחות ליל שישי. מוזמנים לנסות ולהתנסות ועל הדרך כמובן לגוון.

מתכון נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים

מרכיבים:
5 תפוחים חמצמצים מגולענים בשילוב אגסים (לא חובה, אבל מומלץ)
קילוגרם חזה עוף פרוס לרצועות עבות
5 כפות שמן זית
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות דבש
חצי כוס מים
2.5 כפות חומץ בלסמי
מקל קינמון (לא חובה)
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות, לשמן תבנית, להניח את פלחי התפוחים והאגסים ולאפות כרבע שעה. בינתיים, לתבל את חזה העוף במלח ופלפל שחור. לחמם במחבת מעט שמן ולצלות את רצועות החזה שלוש דקות מכל צד. להוציא ולהניח בצד. באותו מחבת למזוג את הסוכר ולבשל על להבה בינונית עד שיזהיב בקצוות. להוסיף את החומץ הבלסמי, הדבש בטמפרטורת החדר, המים ומקל הקינמון ולהביא לרתיחה. את הנוזלים יש לצקת לתבנית עם תפוחי העץ והאגסים, להניח את רצועות חזה העוף ולאפות לעשר דקות נוספות. טיפ: להגיש בצד סלט ירוק עם רוטב ויניגרד.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הקוראים: 

מתכון: שניצל מושלם במרינדה

מתכון: שווארמה ביתית בווק

מתכון: פאייה בשר – הכי קל הכי טעים

אהבתם את המתכון? מוזמנים לשתף בפייס שעוד חברים וחברות ינסו ויתנסו…

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון קול השרון מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • שניצל מושלם במרינדהשניצל מושלם במרינדה על שלושה דברים שניצל מושלם במרינדה עומד: על בחירת חזה עוף טרי, על בחירת משרה (מרינדה) וכמובן על הציפוי […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות