פאייה בשר – הכי קל הכי טעים

פאייה היא אחת המנות הקלות יותר להכנה וגם הטעימות. מתכון לפאייה בשר של שף גולן ימין כולל גם יופי של טיפ להעשרת הטעם וגם הזדמנות להכיר מנה שילדים מתים עליה

פאייה בשר – הכי קל הכי טעים

פאייה בשר

פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון לפאייה, ואני אישית בחרתי את המתכון שלטעמי הכי מתקרב למה שאוהבים בישראל. כשומר כשרות בחרתי להציע שתי וריאציות: הראשונה היא פאייה עוף והשנייה פאייה בשר אנטריקוט טרי. בכל מקרה, פירוש השם פאייה  בספרדית הוא מחבת (עם שתי ידיות). אז שימו סינר, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון פאייה בשר

מצרכים:
כוס וחצי אורז פרסי
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ
גמבה אדומה חתוכה לקוביות
עלה סלרי קצוץ
3 שיני שום קצוץ
פלפל ירוק חתוך לקוביות
פלפל חריף קצוץ דק (לאוהבי החריף)
150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות או לחילופין 150 גרם אנטריקוט חתוך לקוביות
המלצה: תוסיפו קבנוס פרוס להעשרת הטעם
3 כוסות מים רותחים
קורט מלח
קורט פלפל
רצועות גזר דקות (לא חובה)

אופן ההכנה:
ניקח מחבת גדול ועמוק. נטגן את הבצל עד לצבע אפרפר, נוסיף את חזה העוף או קוביות האנטריקוט ונטגן דקותיים את העוף ושלוש דקות את האנטריקוט. נוסיף את כל הירקות ונערבב עד לקבלת צבע זהוב. נוסיף את האורז (ואת הקבנוס) ונטגן ונערבב הכל יחדיו עד שהנוזלים ייספגו. נוסיף את המים, נכסה, ננמיך את האש ונבשל כעשרים דקות (עד לריכוך האורז).

מתכונים נוספים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת:

הטיפים הכי שווים לשניצל מושלם במרינדה

מתכון: קציצות מפרום – המטבח הטריפוליטאי במיטבו

מתכון: שווארמה ביתית בווק

קלי קלות: חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל קול השרון – ksn

בשר

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • בורקס תפוחי אדמה ובשרבורקס תפוחי אדמה ובשר מאות שנים נמשך לו הוויכוח על מקור הבורקס (השם המקובל בלדינו) או הבורק (הטורקי). דבר אחד בטוח: הוויכוח על […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]
  • סלמון ברוטב לימון וצלפיםסלמון ברוטב לימון וצלפים השבוע, כשצעדתי ברחובות מרכז העיר נתניה, עצרו אותי שתיים וביקשו שאמשיך בקו המתכונים הבריאים. הן סיפרו לי, […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]
  • שניצל מושלם במרינדהשניצל מושלם במרינדה על שלושה דברים שניצל מושלם במרינדה עומד: על בחירת חזה עוף טרי, על בחירת משרה (מרינדה) וכמובן על הציפוי […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות