קדירת דגי ים ברוטב אדום

עבור שף גולן ימין, קדירה המבוססת על דגי ים עם ירקות שורש ונגיעה של יין לבן, מסמלת אוכל חורפי של בית. עם לחם שחור לניגוב הרוטב, הופכת המנה לתענוג צרוף

קדירת דגי ים ברוטב אדום

צילום fotolia

עבורי, קדירה המבוססת על דגי ים עם ירקות שורש ונגיעה של יין לבן, מסמלת אוכל חורפי של בית. כשהיינו צעירים, אמא שלי נהגה להכין את המתכון הזה, בסגנון עדות לוב, כשלצדו קוסקוס. המנה עצמה קלה להכנה והולכת נהדר עם פרוסת לחם עבה עבור הרוטב. אז שימו סינרים וכנסו יחד איתי למטבח.

מתכון קדירת דגי ים

מצרכים
קילוגרם דג ים חתוך לארבע מנות. אני ממליץ על לוקוס לבן, מוסר או בורי
3 גבעולי סלרי קצוץ
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
6 שיני שום כתוש
בצל לבן קצוץ לקוביות
פלפל חריף קצוץ – לא חובה אבל מומלץ
2 כפות רסק עגבניות
שתי עגבניות בשלות פרוסות לקוביות
חצי כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל ואת הסלרי, פלפל חריף, גזר ושום עד להשחמה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק, את העגבניות ואת היין הלבן לצורך צמצום. שימו לב, למעוניינים ברוטב פחות סמיך, יש להוסיף כחצי כוס מים. לאחר מכן נוסיף את הדגים (אם המלחתם ופיזרתם לימון, לא לשכוח לשטוף היטב במים). נבשל כרבע שעה בסיר מכוסה. נטעם ונתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם. חצי דקה לפני כיבוי האש, נפזר מעל את הכוסברה הטרייה (יש כאלה המעדיפים פטרוזיליה, אז גם גם הולך ובכיף).

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל קול השרון – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. דג אפוי עם רוטב פטריות | נתניה | קול השרון | KSN - […] קדרת דגי ים ברוטב אדום […]
  2. קציצות דגים ברוטב שמנת | נתניה | קול השרון | KSN - […] קדירת דגי ים ברוטב אדום […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות