שוקיים ביין וצימוקים

רבות שואלות אותי מה עוד ניתן לחדש עם שוקיים של עוף. ובכן, אחת המנות המעניינות יותר משלבת שוקיים, יין וגם צימוקים. המנה, אגב, ממש לא מורכבת כמו שהיא נשמעת

שוקיים ביין וצימוקים

צילום fotolia

בשבוע שעבר פגשתי, בלכתי ברחוב, מכרה ותיקה שסיפרה לי שילדיה ביקשו ממנה שוקי עוף – אבל – בטעם אחר ממה שהם הורגלו. אחת המתכונים המעניינים והקלים יותר לעשייה בעיני, הוא מתכון לשוקיים ביין וצימוקים. למתכון הזה המון וריאציות, אבל אני מעדיפה את הסגנון הביתי, הפשוט והמהיר. את שוקי העוף הטריים אני קונה, כרגיל, באטליז בשוק נתניה. מציע לכם לקפוץ לשוק נתניה מדי פעם, אין לו תחליף.

שוקיים ביין וצימוקים

מרכיבים:
10 שוקי עוף
2 בצלים בינוניים פרוסים
2 כפות שמן
2 כפות צימוקים מושרים במים ומסוננים (לא חובה, אבל מומלץ)
כף סוכר
3/4 כוס יין לבן
מלח ופלפל, ציפורן וקינמון (לא חובה)

אופן ההכנה
במחבת שחומם היטב עם קצת שמן מזהיבים עד השחמה את הבצל. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר, את היין, את הצימוקים ואת התבלינים ומצמצמים במשך מספר דקות. בינתיים, מניחים את השוקיים בתבנית, יוצקים את הרוטב מעל, מכסים בנייר כסף ואופים בחום בינוני (170 מעלות) במשך כשעה. מסירים את נייר הכסף ונותנים מכת חום נוספת עד להשחמת העוף.

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון נתניה און ליין מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים