שיפודי יקיטורי

שיפודי יקיטורי, שיפודים מעודנים המשמשים כמנה חברתית, מאופיינים בגודלם המיניאטורי, בטעמם המעודן ובדרך ההגשה באמצעות שיפוד עץ. שף גולן ימין במתכון לשיפודי יקיטורי

שיפודי יקיטורי

שיפודי יקיטורי. צילום שף גולן ימין

בכל העולם המערבי, לפחות באירועים המחייבים מינגלינג ושיח בעמידה, השתנו הרגלי האכילה. אם בעבר נהוג היה להציע לאורחים מבחר של משקאות אלכוהוליים ולעתים פרוסות של דג מלוח, תירס גמדי וגפרורי ירקות עם מטבלים חביבים, כיום כולל המבחר עמדות למנות מיניאטוריות וכמובן מלצרים ומלצריות העוברים ומציעים לקהל האורחים "טעימות ביס". אחת המנות המעניינות יותר בעיני היא מנת שיפודי יקיטורי. יש משהו מעודן מאוד במבנהו של שיפוד העץ הייחודי הזה, וכמובן במה שמניחים עליו. שיפודי יקיטורי נהדרים, בעיני, גם לאירוח ביתי – לפחות עד שכל בני המשפחה והאורחים מתיישבים סביב השולחן. כפי שבוודאי תשימו לב בהמשך, מתכון לשיפודי יקיטורי הוא קל להכנה ועוד יותר עשייתו מהירה במיוחד. במקור, שיפודי יקיטורי מקורם ביפן, שם מתמחים בהכנת אוכל על בסיס מינימליסטי, כזה שיעורר את בלוטות הטעם – אבל לא ימלא אתכם כדי שיישאר מקום לארוחה המרכזית. אז שימו סינרים וכנסו למטבח, כי נתניה מבשלת.

מתכון שיפודי יקיטורי

מרכיבים:
650 גרם פרגיות חתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות קטנות
עגבניות שרי
כפית סילאן
כפית צ'ילי מתוק
כפית סויה

אופן ההכנה:
נשרה את הפרגית בתוך מרינדה המורכבת מצי'לי, מסויה וכמובן עם דבש תמרים (סילאן) לשעתיים במקרר. יש כאלה המעדיפים להשתמש בכף של רוטב טריאקי ויש כאלה המעדיפים כף של צ'ילי חריף. הכל עניין של טעם וניסיונות. בכל מקרה, ניקח שיפודי יקיטורי, נרטיבם במים ונשאיר אותם במים לדקה. נשפד פרגית עגבניית שרי וקוביית בצל. נוסיף קוביית פרגית. הכי חשוב, לא להעמיס, כי מדובר בנשנוש חברתי כפי שידידי, הקונדיטור סער אהרוני, מכנה זאת. נחמם מחבת ברזל (או פלאנצ'ה) על חום גבוה ונצלה כשתיים-שלוש דקות לכל צד. זהו, המנה מוכנה.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

פונדו – שוקולד תפוז: מנה חברתית במיוחד

סלט פטריות חם

סלט עשבי תיבול ירוק עםטוויסט

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. אסאדו דרום-אמריקאי - מתכון לאסאדו - נתניה מבשלת - […] שיפודי יקיטורי […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים