סלט ולדורף – עושה כבוד לסלט וגם לתפוח

סלט ולדורף נחשב עד היום לאחד הסלטים הקלילים היוקרתיים יותר, בשנות השמונים שימש הסלט כחלק בלתי נפרד מכל אירוע נחשב. הקונדיטור סער אהרוני בשדרוג לסלט שמתאים גם לקינוח

סלט ולדורף – עושה כבוד לסלט וגם לתפוח

סלט ולדורף בגרסה חלבית. צילום fotolia

השנה הייתה 1896. רב המלצרים, אוסקר צ'ירקי, התבקש מאחת הלקוחות סלט חביב ומתקתק. השף של מלון וולדורף אסטוריה בעיר ניו יורק לא הגיע, ורב המלצרים פשוט אילתר. מאז ועד היום סלט ולדורף על-שם בית המלון נחשב לאחד הסלטים היוקרתיים יותר. אז נכון, שבמקור כלל הסלט מיונז ותפוחי עץ. רק כמה שנים לאחר מכן נוספו לסלט אגוזי מלך ובהמשך פלחי אננס – אבל – סלט ולדורף תמיד ייחשב למלך הסלטים החמצמצים עם מתיקות נעימה כזו. אז מה פתאום נזכרתי בסלט? פנתה אלי אחת הקוראות הקבועות שלנו, שסיפרה לי שכאשר הייתה ילדה קטנה אי-שם בשנות השמונים היא טעמה באיזושהי חתונה סלט ולדורף ומאז היא מחפשת להגיע לטעם ההוא. לה סיפקתי את המתכון שהיה מקובל באותה עת (זה עם המיונז). לכם חברים, אני מספק מתכון קצת בריא יותר המבוסס על יוגורט.

מתכון סלט ולדורף – הגרסה החלבית והגרסה הצמחונית

מרכיבים:

250 מ"ל יוגורט ניטראלי או ממותק (לפרווה, שמנת צמחית)
כף מיץ מלימון טרי
כף דבש
2 תפוחי גרנד סמית (ירוקים) ללא קליפה או ליבה (רק אם אתם מתעקשים, אז גם תפוח עץ אדום עם קליפה)
קורט פלפל שחור (למעודנים פלפל לבן)
חצי כפית מלח ומטה
100 גרם צימוקים שהושרו חצי שעה במים
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
דובדבנים מסוכרים (לא חובה, למי שלא אוהב)
100 גרם סלרי קצוץ לקוביות
קוביות גבינה כחולה (לא חובה)

לחובבי הקלאסי, קוביות אננס טרי ועלי חסה קצוצים.

אופן ההכנה:

יש לטרוף קלות את היוגורט עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. במידה ובחרתם לשלב שמנת צמחית, יש להקציף לרמת קצפת קלה. למזוג לקערה. חותכים את תפוחי העץ לקוביות, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. יש כאלה הנוהגים לקשט את הקערה מראש עם עלי חסה גדולים ואז לשים את המרכיבים. זהו, בתאבון.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

סלט פסטה עם נתחי סלמון

סלט חצילים עם טחינה ביתית

סלט אבטיח (בעונה) פיצוחים מרענן

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. יאמי!!!
    אדיר

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים