דלג על המודעה

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה נמסות בפה הן לא רק חוויה, אלא גם טעם של עוד. הקונדיטור סער אהרוני מציג מתכון קליל לעוגיות טחינה

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה. צילום באדיבות סער אהרוני - bigstock

עוגיות טחינה נמסות בפה, זו לא רק סיסמא – אלא גם עוגיות שאתם הולכים להתמכר אליהן. וכן, הן ממש קלות לעשייה ולאפייה ולא מצריכות הרבה עבודה. זהו גם מתכון מנצח, שמצריך עשר דקות הכנה פלוס מינוס ועוד כמה דקות בתנור.

אתם הולכים להתמכר אליהן ועוד לא אמרתי כמה הן קלות להכנה ופשוט נימוחות בחיך !

עוגיות טחינה – מתכון

מרכיבים:

150 גרם קמח מנופה

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית קינמון

קורט מלח

110 גרם חמאה

100 גרם סוכר

140 גרם טחינה גולמית

צנוברים או שקד מולבן או שקדים שלמים לקישוט

שלבי הכנה:

1. בקערה  מאחדים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וקינמון (אלה שלא אוהבים קינמון, יכולים לוותר עליו או להקטין עוד את הכמות). מערבבים לאיחוד חומרים.

2. בקערה שנייה מקציפים חמאה, טחינה וסוכר עד קבלת מסה חלקה. אני נוהג, גם כשאני בטוח שהמסה חלקה, להקציף 30 שניות נוספות – ליתר ביטחון. בכל מקרה, יוצקים את מה שהקצפנו אל מסת היבשים ומערבבים בעזרת מרית או כף גדולה. המטרה: איחוד חומרים. מכניסים  למקרר למנוחה של שעה

3. לאחר המנוחה מוציאים את הבצק מהמקרר ומתחילים לקרוץ כמויות של כף. מניחים על מגש אפיה המרופד בנייר אפיה. רצוי ומומלץ, שכל העוגיות יהיו בגודל אחיד עד כמה שניתן – כך גם האפייה תצא שווה .

4. נועצים שקד שלם מולבן או צנוברים. אני נוהג להקפיץ את הצנוברים על מחבת לכמה דקות, לפעמים עם חמאה ולפעמים בלי. מכניסים לאפיה של רבע  שעה בתנור שחומם מראש  לחום של 180 מעלות .

5. לאחר זמן האפייה הנדרש (תמיד טוב לבדוק עם קיסם), מוציאים מהתנור, מקררים 10 דקות ואז מניחים בצלחת הגשה או לקופסה לאכסון.

מתכונים מומלצים נוספים:

מתכון לעוגיות קוקוס בשני מרכיבים

מתכון לעוגיות בעבע תמר עיראקיות

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. האם אפשרי להמיר את החמאה בשמן קוקוס? אם כן אז מה הכמות?

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים