עוגת גבינה קלאסית

עוגת גבינה קלאסית מתחברת נהדר בכל הזדמנות ועוד יותר בחג שבועות. הקונדיטור סער אהרוני במתכון קליל וכיפי

עוגת גבינה קלאסית

חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות – כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה קלאסית. כדי לקצר הליכים אני מציע להשתמש לבסיס בבצק פריך מוכן. אלה שחובבים עבודת מטבח קשה, מוזמנים ליצור איתי קשר בואטס ואספק לכם את המתכון להכנת הבסיס. בכל מקרה, הסוד הגדול בהכנת עוגת גבינה קלאסית הוא בתהליך המכונה בעגה שלנו תהליך קירור. הבטחתי עוגה קלה להכנה, אז שימו סינרים כי אנחנו מתחילים.

מתכון עוגת גבינה קלאסית

מרכיבים לבסיס:
בצק פריך מוכן (רוכשים בכל סופר)

מרכיבים למילוי:
500 גרם גבינה סקי 5%
200 גרם גבינת שמנת (25% לפחות)
מיכל יוגורט או שמנת חמוצה
5 ביצים
2 חלמונים
180 גרם סוכר
שקית שלמה אינסטנט פודינג וניל

שלבי הכנה:
מרפדים את תחתית התבנית העגולה שלנו בבצק פריך ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. התחתית אמורה להיות זהובה ולא כהה מדי -כיוון שמצפה לה עוד אפיה ממושכת לאחר מכן.

בינתיים, עד שהבסיס שלנו מוכן, נעסוק במילוי. לקערת המיקסר נשלב את כל החומרים יחד. המלצתי היא לא להתעצל ולטרוף במהירות בינונית – גבוהה 10עד 12 דקות. כמה שיותר, יותר טוב.

ניצוק את מילוי הגבינה על הבסיס עד כמעט לסוף גובה התבנית. נניח על רצפת התנור קערה רחבה עם מים רותחים. ונייצר אדים. אז נכניס את העוגה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15 דקות. לאחר מכן ננמיך התנור לחום של 150 מעלות ונשאיר העוגה לעוד חצי שעה. נכבה התנור ונשאיר את העוגה לעוד רבע שעה.

הכי חשוב, בתהליך שנקרא קירור הדרגתי, הוא לא לפתוח את דלת התנור. נוציא, נניח על השיש לחצי שעה ואז נכניס למקרר לשלוש עד ארבע שעות לייצוב סופי. טיפ: אני, אישית, אוהב לקשט את העוגה עם עלי נענע טריים בשביל הריח…

אהבתם את המתכון של סער אהרוני ל-עוגת גבינה קלאסית? מוזמנים לפרגן בשיתוף בפייס

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הגולשים: 

עוגת גבינה קרם לוטוס קרנצ'

עוגת שיש ביתית עשירה במיוחד

לילות ביירות (ליאלי ביירות) – קינוח מושלם

 

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. שלמות זו לא מילה גסה כרגיל כל מתכון שלך קליל ברור והכי מוצלח שיש תודה על הענקת והעשרת הידע שלי

    השב

טארקבקים/פינגבאקים

  1. גביניות או לא להיות?! מתכון קליל | נתניה | קול השרון | KSN - […] עוגת גבינה קלאסית […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
  • בוסטוק צרפתי לעצלניםבוסטוק צרפתי לעצלנים אחת העוגיות האהובות עליי ביותר היא עוגיית (או נכון יותר לומר) עוגת בוסטוק צרפתי. פרוסת בוסטוק צרפתי תמיד […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות