עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן

זה לא משנה אם אתם רגישים לגלוטן או מחפשים מתכונים לפסח, עוגת מלאי נטולת גלוטן תעשה לכם את זה. הקונדיטור סער אהרוני עושה כבוד למטבח הרומני

עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן

כמו בכל שנה חג הפסח לוקח אותנו לקצה ומעמיד בפנינו אתגרים נטולי גלוטן. השנה בחרתי לעשות היכרות עם מטבחים בינלאומיים ועוגות שקצת נשכחו – בהן עוגת מלאי, שהיא עוגת פולנטה רומנית, אשר טובעת בסירופ תפוזים ומקושטת בפלחי תפוז ומי שמעדיף אבקת סוכר אז… גם הולך. אז בואו ניכנס למטבח, כי נתניה אופה

מתכון עוגת מלאי – ללא גלוטן – מתכונים לפסח

מרכיבים:
200 גרם קמח תירס
2 כפיות אבקת אפיה
גרידה מתפוז
4 ביצים גודל M
130 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
450 גרם יוגורט
100 מ"ל שמן
50 מ"ל חלב
אבקת סוכר לפידור
פרוסות תפוז חתוכות לרבעים לקישוט (לא חובה)

מרכיבים לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
כף מיץ מלימון

שלבי הכנה:
חממו את התנור על 170 מעלות. שמנו תבנית מרובעת גדולה ונניח בצד. נשלב בקערה את קמח התירס, אבקת האפייה וגרידת התפוז ונאחד החומרים. נפריד את הביצים ונקציף בקערה נוספת את החלבונים.

נכניס לקערה נוספת את החלמונים, הסוכר, סוכר וניל וכן 50 מ"ל מהיוגורט ונקציף היטב כחמש דקות. אז נוסיף בהדרגה את השמן תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. כעת נוסיף את שארית היוגורט והחלב במהירות בינונית. נוסיף בהדרגה את תערובת היבשים.

בתום ההקצפה נוסיף בתנועות קיפול עדינו את החלבונים שהקצפנו וניצוק לתבנית. נאפה במשך 45 דקות. בינתיים נכין את סירופ התפוזים באמצעות הרתחה, הנמכת האש ובישול של רבע שעה. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור נרטיב אותה באמצעות הסירופ. טיפ להגשה: פזרו אבקת סוכר מעל או קשטו בפלחי תפוז.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

אי צף – מתכון נטול גלוטן של מרנג וקרם אנגלז

פודינג אורז – מתכון ללא גלוטן

מלבי ג'לי עם ליקר דה קסיס ודובדבנים

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר קול השרון – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

אהבתם את המתכון של עוגת מלאי רומנית? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס…

 

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • בוסטוק צרפתי לעצלניםבוסטוק צרפתי לעצלנים אחת העוגיות האהובות עליי ביותר היא עוגיית (או נכון יותר לומר) עוגת בוסטוק צרפתי. פרוסת בוסטוק צרפתי תמיד […]
  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
  • אוזני המן בקלי קלותאוזני המן בקלי קלות עבורי כילד, פורים נחלק לשניים - כחג בו נהניתי מכל רגע בו טיילתי ברחובות נתניה עם התחפושת, וגם כחג […]
  • חוגגים פורים – עוגיות מקרודחוגגים פורים – עוגיות מקרוד עם כל הכבוד, חג פורים זה לא רק אוזני המן (אם אתם מתעקשים, תגוללו למטה ותמצאו מתכון לאוזני המן). ישנן המון […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות