עוף ביין וערמונים

אחת המנות המעניינות יותר היא מנת עוף ביין וערמונים. מנה חגיגית, עשירה בטעמים, עם טוויסט ישראלי וכמובן קלה להכנה

עוף ביין וערמונים

אחת המנות החגיגיות יותר, כזו שתתגאו להניח במרכז השולחן, היא עוף שלם שנאפה עם ערמונים וכמות נכבדת של יין. כדי להעניק למנה נופך וטעם בעל אופי ישראלי, אני משתמשת בשמן זית ועלי טימין טריים. עוף ביין וערמונים היא גם מנה עשירה בטעמים. המנה עצמה קלה להכנה וזה מה שבסופו של דבר חשוב…

מתכון עוף ביין וערמונים

מרכיבים:
תבנית משומנת
עוף שלם או לחילופין 10 שוקיים ללא העור
12 בצלצלי שאלוט
2 בטטות, קלופות חתוכות לקוביות
2 שקיות ערמונים מבושלים (אריזת וואקום)
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2-3 כוסות יין אדום (אני אישית מעדיפה דווקא על לבן חצי יבש)
חצי כוס דבש
2 כפות שמן זית
2 כפות עלי טימין טרי (קורנית)

אופן ההכנה:
מניחים את השוקיים או את העוף השלם בתבנית משומנת ומפזרים את הבצלצלים ביניהם. אלה הבוחרים להשתמש בעוף שלם, להכניס כמה בצלצלים לעוף עצמו. בקערה מערבבים את היין, את הדבש, את שמן הזית ואת עלי הטימין הטריים, את המלח ואת הפלפל (לפי טעמכם). מוזגים על העוף (במקרה זה גם מעסים) או על השוקים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים למקרר לשעתיים – לספיגת הטעמים.

מוציאים את התבנית ומוסיפים לתבנית את הבטטות הקלופות ואת הערמונים. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות). ממתינים רבע שעה ומכניסים את התבנית כשהיא מכוסה לתנור לארבעים עד חמישים דקות. מסירים את נייר הכסף ומאפשרים הליך השחמה של עד 20 דקות נוספות.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

תבשיל עוף עם שומר – מרוקו סטייל

עוף צלוי שם בלימון

שקשוקה בטוויסט נתחי חזה עוף

שוק אווז בירקות שורש וטריאקי

אהבתם את מתכון עוף ביין וערמונים? מוזמנים לשתף בפייס שעוד ייהנו ממנו…

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון קול השרון מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • בוסטוק צרפתי לעצלניםבוסטוק צרפתי לעצלנים אחת העוגיות האהובות עליי ביותר היא עוגיית (או נכון יותר לומר) עוגת בוסטוק צרפתי. פרוסת בוסטוק צרפתי תמיד […]
  • אוזני המן בקלי קלותאוזני המן בקלי קלות עבורי כילד, פורים נחלק לשניים - כחג בו נהניתי מכל רגע בו טיילתי ברחובות נתניה עם התחפושת, וגם כחג […]
  • שניצל מושלם במרינדהשניצל מושלם במרינדה על שלושה דברים שניצל מושלם במרינדה עומד: על בחירת חזה עוף טרי, על בחירת משרה (מרינדה) וכמובן על הציפוי […]
  • נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחיםנתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים אחת המנות הקלות ביותר להכנה ואשר מורכבת ממוצרים אותם ניתן להשיג כל השנה היא נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים. […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות