פודינג אורז – גם מתוק גם משביע

פודינג אורז לא זכה בארץ לכבוד לו הוא זוכה במרבית מדינות העולם. הקונדיטור סער אהרוני במתכון לפודינג אורז שיהפוך גם אצלכם בבית למנת חובה - נתניה מבשלת

פודינג אורז – גם מתוק גם משביע

צילום fotolia

פודינג אורז, בדיוק כמו האורז עצמו, מלווה את ההיסטוריה האנושית אלפי שנים. כמרכיב מרכזי בתזונה במזרח הרחוק, פודינג אורז באין ספור וריאציות, בעיקר מתוקות, הפך למנת חובה כמעט על בסיס יומי – אבל לא רק – בסקנדינביה פודינג אורז הוא מאכל שנהוג לאכול בחג המולד, ברומא העתיקה פודינג אורז שימש כסוג של תרופה לחיזוק הגוף ואילו בבריטניה פודינג אורז מככב בספרות כחלק בלתי נפרד ממאכלי האימפריה הבריטית. בתכל'ס, פודינג אורז הוא סוג של דייסה טעימה ומשביעה, לרוב מתוקה, שמתאימה לארוחת בוקר משביעה או לארוחת ערב מלאה. אני, אישית, אוהב להוסיף לפודינג שלי פירות טריים קצוצים. אז… שימו עליכם סינר, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון פודינג אורז מתוק

מרכיבים:

210 גרם אורז ריזוטו עגול
650 מ"ל חלב
מקל קינמון
פחית חלב מרוכז
עוד 200 מ"ל חלב
100 גרם סוכר
חצי כפית אבקת קינמון

תוספות בהגשה: בננה חתוכה, מנגו חתוך, קיווי (בעצם, כל פרי שאתם אוהבים), אבקת קינמון, דבש

אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם 650 מ"ל חלב ומקל קינמון ומביאים לרתיחה בת עשר דקות, מנמיכים ומבשלים כעשר דקות נוספות תוך כדי ערבוב. כשמרבית הנוזלים נספגו באורז, מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את החלב המרוכז ואת החלב הנוסף, הסוכר וחצי כפית אבקת קינמון (יצבע את הפודינג בצבע חום. אם לא תשימו הפודינג יקבל צבע לבן יותר), מרתיחים לחמש דקות ומבשלים כחצי שעה לפחות על האש הכי נמוכה שיש. חשוב מאוד לערבב כל מספר דקות, כי בניגוד להכנת אורז בו אנו רוצים שכל גרגר יהיה בודד – כאן המטרה שלנו היא לגרום לאורז לשחרר כמה שיותר עמילן כדי ליצור את מראה הדייסה. מוזגים לכוסות הגשה כשתבשיל האורז מקבל מרקם דייסתי, מקשטים באבקת קינמון למעלה ומקל קינמון בצד ומקשטים עם כל פרי שאתם אוהבים.

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

מתכונים פופולריים העשויים לעניין אתכם:

מלבי ג'לי

מאפינס שוקולד – בננה

לילות בירות – ליאלי ביירות – קינוח מושלם

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. פודינג לחם - קינוח שעושה כיף | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] פודינג אורז – גם מתוק וגם משביע […]
  2. עוגת מלאי קלאסית - ללא גלוטן | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] פודינג אורז – מתכון ללא גלוטן […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • כנפיים מטוגנותכנפיים מטוגנות אין דבר כיפי יותר מאשר לקבל סלסלה המלאה בכנפיים מטוגנות, כאלה המצופות בפירורי לחם בצורה מושלמת. במיוחד עבור […]
  • לביבות יוגורט – חוגגים חנוכה אחרתלביבות יוגורט – חוגגים חנוכה אחרת לביבות גבינה, בעיני, זו מנה שניתן לאכול ולהגיש בכל השנה ולא רק בחג החנוכה. מדובר במתכון קליל, שהילדים ישמחו […]
  • עוגיות ריבה של סבתא חנהעוגיות ריבה של סבתא חנה אחת העוגיות האהובות עליי הן עוגיות ריבה. עבורי זה טעם של ילדות, הטעם של העוגות והעוגיות של סבתא חנה שתיבדל […]
  • בעבע תמר – הגרסה הכי עיראקית שישבעבע תמר – הגרסה הכי עיראקית שיש מדי פעם פונים אלי שכנים, מכרים ואנשים שעוצרים אותי ברחוב בנתניה ומבקשים עזרה בשחזור מתכון מילדותם. הם מבקשים […]
  • מדוביק – מתכון לעוגת דבש מושלמתמדוביק – מתכון לעוגת דבש מושלמת אתחיל מהסוף. כל מי שמכיר אותי יודע, שנולדתי עם סקרנות בלתי נלאית לנסות ולהתנסות במטבחים, בתרבויות קולינריות […]