צלעות טלה בירקות

מתכון צלעות טלה עם ירקות היא אחת המנות המרשימות יותר, אך גם המהירות יותר להכנה. שף גולן ימין מציע מנה עם טעם אחר והמון כבוד

צלעות טלה בירקות

אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו בכל בישול ביתי, הרעיון הוא בפשטות ההכנה ובמהירות ההכנה. מתכון צלעות טלה בירקות יהפוך כל ארוחה לחגיגה אמיתית. אז שימו סינרים, כי נתניה מבשלת…

מתכון צלעות טלה בירקות שבושלו בטעמים

מרכיבים:
6 עד 8 צלעות טלה טריות כנתח או מופרדות
חציל חתוך עבה לרצועות
בצל חתוך לקוביות
4 שיני שום שלמות
לימון מקולף חתוך לקוביות
גמבה אדומה חתוכה לרצועות (לצבעוניות ממליץ להוסיף גם גמבה צהובה ולחריפות פלפל ירוק חריף)
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
נחמם שמן זית במחבת רחב ועמוק המתאים לאפייה בתנור ונטגן את הצלעות כשלוש דקות מכל צד על להבה בינונית. נתבל במלח ופלפל, נוציא את הצלעות ונניח אותם בצד. נוסיף את הירקות לתוך המחבת ונקפיץ בנוזלים למשך דקותיים – אפילו שלוש. נחמם תנור לחום של 170 מעלות, נחזיר את הצלעות למחבת עם הירקות, נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור לעשרים דקות נוספות. טיפ: להגיש בצד את הירקות וגם תפוח אדמה אפוי.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הקוראים:

סטייק חציל, קבבוני טלה וטחינה ירוקה

שווארמה ביתית בווק

סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל קול השרון – ksn

אהבתם את המתכון לצלעות טלה בירקות? מוזמנים לשתף בפייס שגם החברים ייהנו…

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • בורקס תפוחי אדמה ובשרבורקס תפוחי אדמה ובשר מאות שנים נמשך לו הוויכוח על מקור הבורקס (השם המקובל בלדינו) או הבורק (הטורקי). דבר אחד בטוח: הוויכוח על […]
  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]
  • סלמון ברוטב לימון וצלפיםסלמון ברוטב לימון וצלפים השבוע, כשצעדתי ברחובות מרכז העיר נתניה, עצרו אותי שתיים וביקשו שאמשיך בקו המתכונים הבריאים. הן סיפרו לי, […]
  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות