קבב בוכרי מושלם ליום העצמאות

כולנו ננפנף ביום העצמאות מעל המנגל, אז למה שלא נתפנק על מתכון מדהים וגם טיפ שיהפכו את השיפודים שלנו להכי מבוקשים בעיר...

קבב בוכרי מושלם ליום העצמאות

צילום fotolia. כל הזכויות שמורות

כולנו ננפנף ביום העצמאות מעל המנגל, אז למה שלא נתפנק על מתכון מדהים וגם טיפ שיהפכו את השיפודים שלנו להכי מבוקשים בעיר…

היי, ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי :)

שמי רון יוחננוב, בן 35, נשוי לאלה ואבא של ליאור והילה.. אודותן תשמעו עוד רבות כאן בבלוג. כיום אני מנחה סדנאות בישול אוכל אותנטי ומתמחה בתרבות האוכל הבוכרי בנוסף שף הבית של מותג הסירים היוקרתי פוד אפיל, והבעלים של חוויה של שף – חוגים וסדנאות בישול ואפיה לילדים.

את המסע לעולם הקולינרי התחלתי בתור ילד, בנתניה העיר האהובה עלי. בן לעולים מסמרקנד שבאוזבקיסטן. התחלתי אותו בין ריחות הבישולים של סבתא ומאמא רעיה. כששאר הילדים ביקשו לצאת לשחק אני נשארתי במטבח, מנסה להבדיל בין טעמים ומרקמים, תמיד עניין אותי הסוד הטמון בתוך הטעם, האווירה, הריחות.

כך הייתי מוצא את עצמי מבלה שעות במטבח. כשההורים והאחים חזרו, תמיד חיכה להם שולחן מלא בפינוקים.  בבגרותי, למדתי לשלב בין התרבויות והמטבחים.

היום העולם שלי בנוי משזירה של מטבחים אותנטיים ומודרניים. כדי לשתף עוד אנשים בחוויה ובטעמים, אני עורך סדנאות בישול ומשלב את הבישול המסורתי עם יסודות מקצועיים ונגיעות מהמטבח הישראלי העכשווי.

כאן, בבלוג, אני אשתף אתכם בחוויות שקרו ושעדיין קורות, בעולם שלי, בתחביבים שלי, היצירות שלי והכי חשוב המתכונים הטריקים והפטנטים הכי הכי לבישול מוצלח …

אז עד כאן החלק הרציני… ומכאן בוא נתחיל באקשן. נכון, אמרו לי לא פעם שיש לי כתיבה פומפוזית. צדקו! ראו הוזהרתם :)

אני חייב להודות שכל הסיפור הזה חדש לי, אני מאוד קנאי למתכונים שלי בהם אני משקיע זמן וכסף רב. יום העצמאות בפתח, וגם אני עצמאי שמבין היטב את כללי המשחק ולכן אני פה. ואני הולך לתת לכם מתכונים שיעשו לאוהבים שלכם טעים בלב. ואני מבטיח לספק את הסחורה רק אם תישארו נחמדים, תפנקו בלייקים ואם ממש התעלפתם, תעשו שיתוף :)

כולם, אבל כולם היו מתים לדעת איך מכינים את הקבב הזה, המרסק! של הבוכרים במסעדות ״על האש״.. אז ככה

ממש לאחרונה נכנס לחיינו אבא של אשתו של אחיין שלי (מורכב אני מודה – התחתנו לאחרונה) האבא הזה, אברהם היקר, טבח במסעדה שכזו ואני מאוד שמח על השידוך… כי כך נפל בחלקי לקבל סוף-סוף מתכון… להתעלף.

קבב בוכרי אמיתי. בלי כל החארטה והתבלינים שמאפילים על טעם של בשר טוב. מומלץ לשפד על שיפוד מתכת שמשדרג פלאים!  המתכון המקורי פשוט, קצת מזה וקצת מזה… אתם יודעים, לפי העין. אני יודע שזה לא ילך, אז קבלו מתכון מדויק!

קבב בוכרי

חומרים:

400 גרם בשר מספר 4 טחון

100 גרם שומן בקר / כבש טחון

1 בצל גדול מגורד

כפית כמון

מלח ופלפל שחור דק לפי הטעם

כפית גדושה של אבקת מרק בלי מונסודיום (זה הסוד המקצועי)

אופן ההכנה:

להכין ערב לפני את התערובת ולשפד את הקבב. כך התערובת תתייצב ולא תתפרק על המנגל. מומלץ לשפד על שיפודי מתכת ולקבל את הטעם המקורי והאמיתי.

טיפ קטן לכל המנפנפים: במקום להשתגע על פרגיות יקרות. קחו כרעיים של עוף עם העור, חלקו ל-4. שמן זית, במלח ים, פלפל שחור גרוס ומעט פפריקה ושום, השרו לכמה שעות, שפדו על שיפוד מתכת ו… למנגל.

יום עצמאות שמח, שלכם ronyo

רון יוחננוב

רון יוחננוב

רון יוחננוב, נשוי לאלה ואבא של ליאור והילה.. אודותן תשמעו עוד רבות כאן בבלוג. מנחה סדנאות בישול אוכל אותנטי ומתמחה בתרבות האוכל הבוכרי, בנוסף שף הבית של מותג הסירים היוקרתי פוד אפיל, והבעלים של חוויה של שף - חוגים וסדנאות בישול ואפיה לילדים. לרשותכם תמיד בטלפון: 052-4597318
רון יוחננוב

תגובות

תגובות

9 תגובות

  1. איזה כייף… רון יעשיר אותנו בידיעותיו הקולינריות :)

    השב
  2. לא להאמין עד כמה המתכון פשוט וטעים. בראבו רון

    השב
  3. רון מתכון ובלוג נהדר שתמיד תמלא שולחנות מתכונים והצלחות חג שמח

    השב
  4. האם יש הבדל בינו לבין קבב קווקזי?
    אשמח לתשובה.

    השב
  5. אני חושב שהקבבים של הבוכרים והקווקזים די דומים
    הטעם הוא סגנון אוזבקי

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים