קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

חומוס, דלעת, תפוחי אדמה ובשר אדום המבושלים על אש קטנה במשך שעות - אין תושב נתניה שלא מכיר את המנה, שאותה ניתן להגיש כמנה עיקרית או כתוספת לקוסקוס טריפוליטאי

קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

קדרת בשר. צילום fotolia

שלום חברים, אז למרות שהמצב במדינה מתוח, אנחנו עדיין רוצים ליהנות מהדברים הקטנים שעושים אותנו גדולים בבית – במיוחד עם המשפחה. במזג אוויר סתווי ואפילו חורפי, אוכל ביתי בעיניי הוא תבשיל קדרה המתבשל בצורה איטית ומפיץ ניחוח בכל הבית. אחד האהובים עלי באופן אישי הוא תבשיל הטבחה בל קרע, אותו אמא שלי לימדה אותי לבשל. כילד בנתניה, בכל פעם שאמא בישלה את התבשיל, הרבה חברים שלי הגיעו לארוחה והתענגו על הטעמים הייחודיים של המטבח הטריפוליטאי – לובי. אז נכון, בבישול המסורתי יש להשתמש בפתיליות, אבל גם בבישול איטי על כיריים, תגיעו לתוצאה נפלאה. הגיע זמן בישול, כנסו למטבח.

קדרת בקר – טבחה בל קרע – טריפולי סטייל

מצרכים:
4 כפות שמן
2 בצל קצוץ
חצי קילו בקר כתף חתוך לקוביות
4 תפו׳א חתוכים לקוביות
3 שיני שום טרי קצוץ
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
כוס שתייה גדולה של חומוס גרגירים (יש להשרות במים יום לפני הכנת התבשיל)
3 כפות רסק עגבניות
כפית כמון
כפית פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
0.5 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
ניקח סיר רחב ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את קוביות הבשר, נערבב וניתן לבשר להיסגר עד לקבלת צבע אפרפר. בשלב הזה נוסיף את הרסק ואת השום. נערבב, נוסיף שתי כוסות מים ולאחר (בערך) כעשר דקות נוסיף את החומוס. נמשיך בתהליך הבישול עוד כעשרים דקות. נוסיף את תפוחי האדמה והדלעת לתבשיל ונשלים טעמים (כמובן שאת התבלינים נוסיף כאשר הנוזל רותח). נבשל את הקדרה שלנו על אש נמוכה החל משלושת רבעי השעה ועד שהבשר יהפוך לרך ונימוח – כזה שנחתך בנגיעה (יש לבדוק בין לבין ולהוסיף מים כדי למנוע התייבשות). כשבני הבית יגידו איזה וואו ריח של תבשיל מדהים, נגיש באהבה לצד (קוסקוס טריפוליטאי לבן או אורז) עם פרוסות לחם שחור. בתאבון.

 

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף את המתכון, להגיב וכמובן להכינו. אני זמין עבורכם גם בטלפון הנייד 052-5771570. למתכונים נוספים שלי כאן, בפורטל קול השרון – ksn: הבלוג של שף גולן ימין

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. ביף וולינגטון - מנה מרשימה וקלה להכנה | נתניה | קול השרון | KSN - […] קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות