קציצות דגים ברוטב שמנת

קציצות דגים או כדורי דגים ברוטב שמנת, יכולים להפוך כל ארוחה לטעימה וגם שונה. בתיאבון

קציצות דגים ברוטב שמנת

קציצות דגים ברוטב שמנת זו אחת המנות החלביות הטעימות יותר לטעמי. כמו במקרים רבים, גם למנה הזו הגעתי לפני שנים רבות, כשניסיתי לשכנע את ילדיי, בימים שהיו קטנים, לאכול קצת יותר דגים. אז שימו סינרים וכנסו למטבח כי נתניה מבשלת

מתכון קציצות דגים ברוטב שמנת

מרכיבים:

קילוגרם בקלה מפולט

3 כפות פירורי לחם

2 ביצים

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח, פלפל לבן

פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

לרוטב:

כף חמאה

כף קמח

חצי כוס חלב

חצי כוס שמנת מתוקה

כוס גבינה צהובה מגורדת

אגוז מוסקט, פלפל לבן

 

 

אופן ההכנה:

שוטפים את נתחי הדג, מנגבים בנייר סופג וטוחנים. מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה, מכסים בניילון נצמד את הקערה ומכניסים למקרר לשעתיים. הסיבה: ספיגת הטעמים.

בסיר בינוני מרתיחים מים עם מלח. כאשר המים רותחים, צרים קציצות מעיסת הדגים ומכניסים למים הרותחים. מבשלים על אש קטנה בערך 20 דקות. מעת לעת הופכים את הקציצות שיתבשלו מכל צד. מוציאים את הקציצות באמצעות כף מחוררת. חובבי הטיגון יכולים לבצע את אותו ההליך שמבצעים בהכנת קציצות.

להכנת הרוטב ממיסים בסיר קטן את החמאה ומשחימים את הקמח לצורך יצירת רביכה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגבינה הצהובה המגורדת, השמנת והתבלינים ומבשלים כדקה נוספת. את הרוטב מוזגים על קציצות הדגים.

אהבתם את המתכון להכנת קציצות דגים ברוטב שמנת? מוזמנים לשתף בפייס ובוואטס. בתיאבון!

למתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

קדירת דגי ים ברוטב אדום

קבבוני דגים על מקלות קינמון

סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

דג אפוי ברוטב פטריות

 

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון קול השרון מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • שניצל מושלם במרינדהשניצל מושלם במרינדה על שלושה דברים שניצל מושלם במרינדה עומד: על בחירת חזה עוף טרי, על בחירת משרה (מרינדה) וכמובן על הציפוי […]
  • נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחיםנתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים אחת המנות הקלות ביותר להכנה ואשר מורכבת ממוצרים אותם ניתן להשיג כל השנה היא נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים. […]
  • רולדת בוטנים מטריפהרולדת בוטנים מטריפה בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע […]
  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות