קציצות סלרי ודג סלמון

קציצות סלרי, בהן משולבות חתיכות דג סלמון (אפשר גם בלי) יכולות לשמש כמנה נהדרת, עתירה בוויטמינים ובריאה במיוחד. רבקה פדלון במתכון לקציצות סלרי

קציצות סלרי ודג סלמון

צילום fotolia

נתחיל מהסוף: לא כולם מתים על סלרי, בוודאי לא ילדים. לכן, אחת הדרכים להרגיל את הילדים לטעמים נוספים היא באמצעות מנות בהן הטעם הנוסף "נעלם", לפחות מבחינת צבע המנה. סלרי, או בשמו המלא כרפס ריחני, אינו רק ירק המיועד למאכל או סוג של תבלין, אלא גם מקור נהדר לסידן, לברזל, לאשלגן וגם לויטמין A וכן ויטמין C. קציצות סלרי במתכון זה משלבות בתוכן גם חתיכות דג סלמון. עם זאת, ניתן להכין את המנה גם ללא הדג. בצד המנה ניתן להגיש פירה או, אפילו, יוגורט שמנת. תלוי בטעם האישי. את הדג, כמו גם את הירקות, כהרגלי בקודש, אני קונה בשוק העירוני נתניה בשל הטריות והאיכות.

מתכון קציצות סלרי עם או בלי סלמון

מרכיבים:
3 ראשי סלרי קלופים
בצל קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1/2 כוס פירורי לחם
2 גבעולי טימין (העלים בלבד)
2 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון
מעט אגוז מוסקט (לא חובה, אבל מוסיף המון כל עוד תשימו קצת בשל טעמו הדומיננטי)
שמן לטיגון
פירורי לחם לציפוי בצלחת עמוקה
100 גרם חתיכות דג סלמון מאודה ומתובל כמעט מוכן (לא חובה). זכרו, שאת חתיכות הדג נוסיף לתערובת שתעבור, בהמשך, טיגון. לכן, יש להכין את הדג באופן חלקי כדי למנוע בהמשך את התייבשותו.

אופן הכנה:
מגרדים את שורש הסלרי בפומפייה גסה, מניחים במסננת וסוחטים את הנוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים – כולל חצי כוס פירורי לחם. מערבבים לתערובת אחידה יוצרים קציצות שטוחות, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כחצי ס"מ. מזהיבים משני הצדדים.

ככלל, מתוך ניסיון אישי רב שנים, לפני שנים רבות כאם צעירה לילדים וכיום כסבתא לנכדים, אני ממליצה להורים להכין לילדיהם קציצות, כאלה המכילות בין השאר ירקות בכלל ועשבי תיבול בפרט. קל מאוד לשכנע ילדים צעירים לאכול קציצות, ובאמצעותן להרגיל – כאמור – את הילדים לקשת רחבה מאוד של טעמים.

מתכונים לקציצות משלל סגנונות הבישול:

קציצות דג לוקוס בעשבי תיבול

קציצות אורז מלא וירקות בתנור

קציצות סלמון מתאימות לילדים

קציצות תרד שגם ילדים יאכלו

קציצות עוף ברביכה עם נגיעות שמיר

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון נתניה און ליין מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] קציצות סלרי ודג סלמון […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • אדון התבליניםאדון התבלינים כחלק ממטלה במסגרת לימודי התואר במנהל עסקים במרכז האקדמי רופין, לקחו הסטודנטים תמיר ישעיהו (24, נתניה), ירדן […]
  • כנפיים מטוגנותכנפיים מטוגנות אין דבר כיפי יותר מאשר לקבל סלסלה המלאה בכנפיים מטוגנות, כאלה המצופות בפירורי לחם בצורה מושלמת. במיוחד עבור […]
  • עוגיות ריבה של סבתא חנהעוגיות ריבה של סבתא חנה אחת העוגיות האהובות עליי הן עוגיות ריבה. עבורי זה טעם של ילדות, הטעם של העוגות והעוגיות של סבתא חנה שתיבדל […]
  • נתניה: האלמונים שרפו – הנוער שיפץנתניה: האלמונים שרפו – הנוער שיפץ מועדון הנוער שנשרף על-ידי אלמונים ושופץ בידי שוטרים, פקחי עירייה ובני הנוער נפתח מחדש בשכונת נאות שקד; ישמש […]
  • לביבות יוגורט – חוגגים חנוכה אחרתלביבות יוגורט – חוגגים חנוכה אחרת לביבות גבינה, בעיני, זו מנה שניתן לאכול ולהגיש בכל השנה ולא רק בחג החנוכה. מדובר במתכון קליל, שהילדים ישמחו […]