קרם אנגלז ומרנג (אי צף)

קרם אנגלז עם מרנג, המכונה גם אי צף, הוא קינוח מושלם בסוף כל ארוחה כבדה. במיוחד עבורכם מציע הקונדיטור סער אהרוני מתכון קליל ואוורירי

קרם אנגלז ומרנג (אי צף)

אי צף הוא קינוח הנחשב לאחת המנות הקלאסיות של המטבח הצרפתי. זהו, למעשה קינוח קל להכנה, המורכב מרנג מתקתק אשר צף על גבי רוטב וניל עשיר ומלטף המכונה גם קרם אנגלז. תסכימו איתי שזה חייב להיות טעים.

מתכון אי צף – קרם אנגלז עם ענני מרנג

מרכיבים ל-6 מנות של אי צף:
לרוטב אנגלז (קרם וניל )
200 גרם סוכר
250 מ"ל חלב (לפרווה יש להשתמש בחלב סויה בטעם וניל)
250 מ"ל שמנת מתוקה (לפרווה יש להשתמש בשמנת צמחית)
כפית תמצית וניל איכותית
8 חלמונים ביצים גודל L

מרכיבי מרנג:
8 חלבונים
חצי כף מיץ מלימון טרי
200 גרם סוכר

שלבי הכנה:
נתחיל בהכנת רוטב הווניל. נשלב בקלחת את החלב ואת השמנת והווניל ונביא לרתיחה על אש בינונית. טיפ: לחובבי טעם הקפה ניתן להוסיף חצי כוס קטנה של אספרסו. בשלב הבישול. במקביל, במיקסר או באמצעות מטרפה ידנית (עדיף) נטרוף היטב את החלמונים (הצהוב ) עם הסוכר – עד שנקבל מסה בהירה ומעט תפוחה. לי זה לוקח בערך ארבע עד חמש דקות של הקצפה.

נוריד את הקלחת עם החלב והשמנת וניצוק שליש מכמות הנוזלים אל קערת החלמונים שהקצפנו. חשוב מאוד לטרוף ללא הפסקה בשלב הזה. נמזוג באיטיות את יתרת הנוזלים ונמשיך לטרוף. נחזיר את כל המסה לקלחת ונשים על אש נמוכה לעשר דקות נוספות – תוך כדי ערבוב ללא הפסקה. נעביר לכלי נקי ונאחסן במקרר לפחות לשעה ועד השימוש.

בינתיים נכין את ענני המרנג. נקציף את החלבונים (הלבן) ונוסיף בהדרגה את הסוכר ואת מיץ הלימון עד לקבלת קצפת יציבה. נעביר את קציפת החלבונים לתבנית אפייה מתאימה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 140 מעלות למשך שעה.

הגשה: ניקח כלי אישי מתאים ונמזוג קרם אנגלז בטעם וניל. אני מציע עם כף גלידה או כף גדולה. מעל נניח קצת ענני מרנג ועל זה עוד טיפהלה מהקרם. למשקיענים אני מציע לקשט עם מעט שברי פיסטוק חלבי או שקדים

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הגולשים:

פבלובה: קינוח שיעשה לכם רק טוב

לילות ביירות (ליאלי ביירות) – קינוח בטעם אחר

אגסים ביין וקציפת מסקרפונה – אגס שיכור

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר קול השרון – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

אהבתם את המתכון? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס…

 

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. עוגת מלאי קלאסית - ללא גלוטן | נתניה | קול השרון | KSN - […] אי צף – מתכון נטול גלוטן של מרנג וקרם אנגלז […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
  • חוגגים פורים – עוגיות מקרודחוגגים פורים – עוגיות מקרוד עם כל הכבוד, חג פורים זה לא רק אוזני המן (אם אתם מתעקשים, תגוללו למטה ותמצאו מתכון לאוזני המן). ישנן המון […]
  • בוסטוק צרפתי לעצלניםבוסטוק צרפתי לעצלנים אחת העוגיות האהובות עליי ביותר היא עוגיית (או נכון יותר לומר) עוגת בוסטוק צרפתי. פרוסת בוסטוק צרפתי תמיד […]
  • רולדת בוטנים מטריפהרולדת בוטנים מטריפה בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות