רולדת בוטנים מטריפה

עוגיות בוטנים, שהוכנו כמו רולדת בוטנים עבור הקונדיטור סער אהרוני, הם טעם של זיכרון ילדות, בימים בהם ביקר את סבתא חנה. מתכון פשוט וקל להכנה

רולדת בוטנים מטריפה

רולדת בוטנים. צילום סער אהרוני

בילדותי, בכל פעם שהגעתי לסבתא חנה, היא נהגה להגיש לנו עוגיות בוטנים – כאלה שהכינה כמו רולדה. בסוף השבוע האחרון נתקפתי בגעגועים לטעמי ילדותי, אז הנה המתכון…

מתכון רולדת בוטנים (עוגיות בוטנים)

מרכיבים לבצק:

200 גרם חמאה מומסת

גביע  יוגורט (200 מ"ל)

חצי קילו  קמח תופח

3  ביצים  גודל L

כף סוכר

 

מרכיבים למילוי:

300 גרם  בוטנים קצוצים גס

צנצנת קונפיטורת ריבה לטעמכם

200 גרם סוכר

כפית קינמון

 

שלבי הכנה:

את כל מרכיבי הבצק מכניסים לקערה, חשוב שהחמאה המומסת תתקרר קצת לפני השימוש. מאחדים באמצעות מיקסר במהירות בינונית של המיקסר. מעבירים לכלי חדש, מכסים בניילון נצמד ומשם למקרר לשלוש שעות של מנוחה. מוציאים את הבצק, מחלקים לשלושה כדורים, מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של עד חצי ס"מ.

מאחדים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים באופן שווה על משטחי הבצק המרודד. מגלגלים לרולדה כמה שיותר הדוקה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות – 20 עד 25 דקות. עם סיום האפייה מוציאים וחותכים את הרולדות (זהירות, זה חם). מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. טיפ: במילוי ניתן להוסיף חתיכות של פרי קצוץ דק  כדוגמת תפוח עץ.

מתכונים ביתיים נוספים העשויים לעניין אתכם:

עוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

עוגת גבינה קלאסית

עוגת שוקולד מושלמת לימי הולדת

חלה מתוקה לשבת אופים באהבה…

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים

  • עוגת גבינה קלאסיתעוגת גבינה קלאסית חג שבועות הוא גם החג המושלם לחובבי הגבינות - כל הגבינות. לרגל החג הרשו לי להציע לכם מתכון נהדר: עוגת גבינה […]
  • גביניות או לא להיות?! מתכון קלילגביניות או לא להיות?! מתכון קליל גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים […]
  • כדורי בטטה ומרשמלו גם…כדורי בטטה ומרשמלו גם… כל מי שביקר בחייו במסעדה אסייאתית, סינית או תאילנדית נתקל בפירות מתוקים, לרוב טרופיים, שטוגנו להם בשמן עמוק […]
  • עוגיות חמאה ונגיעות לימוןעוגיות חמאה ונגיעות לימון בכל פעם שתפתחו את הקופסה, גל ריח לימוני ומרענן יעטוף אתכם. רק בשביל הרגע הזה, שווה להכין עוגיות חמאה נימוחות […]
  • פבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טובפבלובה – קינוח שיעשה לכם רק טוב פבלובה הוא קינוח עשוי ממרנג. אפשר להגיש פבלובה כמנה אישית או כמנה אחת גדולה, ענקית ומפתה, לחלק כפות הגשה […]
שינוי גודל גופנים
ניגודיות