רצועות חזה עוף בפטריות

מתכון מהיר ומשביע, המשלב רצועות חזה עוף בפטריות טריות ועם הגשה מעוצבת עוד יחשבו שהשקעתם זמן רב במטבח - נתניה מבשלת

רצועות חזה עוף בפטריות

צילום fotolia

פטריות טריות, לטעמי, תמיד משפרות את הטעם ויתרונן הוא בבישול הקצר – כך גם השימוש בחזה עוף. אחת המנות המהירות יותר להכנה היא מנת רצועות חזה עוף בפטריות טריות שנפרסו דק-דק. במתכון הנוכחי אני מציעה להסמיך את המנה באמצעות שימוש בקמח. אפשר גם בלי. כמו כן, ניתן לקשט את המנה בזמן הגשתה בקצת ירוק בעיניים (פטרוזיליה וכו').

רצועות חזה עוף ופטריות

חומרים:
3 חתיכות חזה עוף טרי שתפרסו לרצועות
שתי סלסלות פטריות טריות פרוסות דק
3 בצלים גדולים קצוצים
2 כפות קמח (למי שמעוניין ברוטב סמיך)
2 כוסות מים (שימוש במים חמים יקצר ההליך)
מעט שמן לטיגון
מלח, פלפל, פפריקה,
2,3 שיני שום כתוש

הכנה:
לחמם מחבת עם מעט שמן ולהשחים את הבצל שתיים-שלוש דקות. להוסיף את הפפריקה, את השום ואת רצועות העוף ולבחוש עד שרצועות החזה משנות צבען ללבן. מוסיפים את המים (יש המשתמשים בציר עוף והמתעצלים מוסיפים כף אבקת מרק) ואת הקמח ומערבבים היטב למניעת יצירת גושים. מוסיפים את הפטריות ואת המלח והפלפל השחור בהתאם לטעם. בוחשים ומבשלים לחמש עד עשר דקות נוספות.טועמים ומתקנים את התיבול. לאלה המוותרים על הליך הסמכת הרוטב, ניתן להשתמש בחצי כוס מים. לחובבי הקארי ניתן להוסיף בהתאם לטעם האישי בשלב סגירת רצועות העוף. הכי כיף לאכול את המנה שבצידה אורז או פירה.

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון נתניה און ליין מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים