שווארמה ביתית בווק

אין דבר קל יותר מהכנת שווארמה ביתית בווק או במחבת עמוק - כך קובע שף גולן ימין, שמספק על הדרך את המתכון ואת המרכיב שעושה את ההבדל...

שווארמה ביתית בווק

שווארמה ביתית. צילום נתניה און ליין

אין דבר מענג יותר מאשר אוכל רחוב. אחד המאכלים הטעימים יותר, בעיני, זו מנת שווארמה. אז נכון, שבעיר נתניה ניטש ויכוח בן יותר משני עשורים איזה דוכן מספק את השווארמה הכי טעימה בעיר, אבל אנחנו בקטע של בישול ביתי… אז קבלו מתכון שווארמה ביתית כזו שניתן להכינה באמצעות ווק או מחבת עמוק, ללא צורך במתקן עם שיפוד ארוך. שני טיפים יש לי עבורכם להכנת שווארמה ביתית. הראשונה קשורה לתבלינים. ישנם אין ספור גרסאות ומינונים שונים, אז תבחרו את הטעמים שאתם אוהבים. הטיפ השני חשוב הרבה יותר: בהזדמנות שתקפצו לאטליז בקשו שומן כבש טרי. תקפיאו אותו, וכל פעם שתרצו לשפר טעמים, תחתכו חתיכה ותשתמשו בה. אז שימו סינרים וכנסו למטבח, כי נתניה מבשלת.

מתכון שווארמה ביתית

מרכיבים:
40 גרם שומן כבש טרי חתוך דק – דק
קילוגרם שווארמה – הודו נקבה
שמן קנולה
2 כפיות תבלין שווארמה מוכן
קורט מלח
קורט פלפל
קורט כמון
קורט כורכום

אופן ההכנה:
נפרוס את נתח ההודו לרצועות של 2 ס"מ ואם צריך עם פטיש עדין נשטח קצת. נכניס את הרצועות לסיר ונטבל במבחר התבלינים. שימו לב, אני חוזר ואומר: ניתן לשלב בנוסף תבלינים שאתם אוהבים כמו, למשל, נגיעה של בהרט ואפילו פפריקה חריפה או מתוקה. בכל מקרה, אחרי שנעסה בעדינות את רצועות הבשר עם התבלינים, נכסה את הסיר בניילון ונכניס למקרר לשעתיים. אם יש לכם עודף זמן, תוסיפו עוד שעה.

נוציא מהמקרר את הסיר, נניח על השיש ונחכה כרבע שעה שהבשר יגיע לטמפרטורת החדר. נחמם ווק ביתי או מחבת עמוק ונוסיף מעט שמן. דקותיים לאחר מכן נוסיף את שומן הכבש ונמיס אותו בחום. שימו לב, אין להוסיף את שומן הכבש כשהשמן כבר רותח – אחרת הוא ייצרב. נוסיף את רצועות השווארמה המטובלות ונטגן עד להשחמה -–תוך כדי ערבוב מתמיד. ניתן להגיש בצלחת, שזה נחמד לתמונות לאינסטוש, אבל אני מעדיף בפיתה טרייה עם טחינה, עם עמבה וכמובן סלט ערבי קצוץ…

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

סטייק חציל, קבבוני טלה וטחינה ירוקה

מתכון סושי מטוגן עם שמנת וסלמון

כתף כבש וירקות שורש בתנור

קציצות מפרום – המטבח הטריפוליטאי במיטבו

 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. נתחי חזה עוף עם אגסים ותפוחים | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] מתכון: שווארמה ביתית בווק […]
  2. צלעות טלה בירקות | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] שווארמה ביתית בווק […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

מאמרים נוספים