אישום: עזרו לנכשלים לעבור תיאוריה במרמה

1
5694
תמרורים. מתוך אתר משרד התחבורה

פרקליטות מחוז דרום (פלילי), באמצעות עו"ד ירון סעדון, הגישה, ביום חמישי השבוע, לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד חמישה נאשמים שרימו את משרד התחבורה, בכך שעזרו לנבחנים שנכשלו פעם אחר פעם במבחני תאוריה לקבלת רישיון נהיגה לרכב לעבור את המבחנים בהצלחה, באמצעות ציוד טכני מיוחד שהותקן על גופם של הנבחנים.
מכתב האישום עולה, כי הנאשמים – שי אסרף וישראל (סאלי) אברז'ל מבאר שבע, האחים מונדר ועובידה אבוקיעאן מחורה ותושב נתניה בן 37- קיבלו בתמורה מהנבחנים אלפי שקלים ובכך אפשרו לאנשים בלי ידע בסיסי בחוקי תנועה ובהתנהגות נכונה ובטוחה בדרך לצאת לכבישים ולסכן את האחרים.

כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, ביצוע עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.

על פי עובדות כתב האישום, הנאשם המרכזי, שי אסרף, קשר קשר עם הנאשמים האחרים, ועם שני מעורבים נוספים, במטרה להפיק בדרכי מרמה רווח כספי ממצוקתם של מבקשי רישיון נהיגה אשר נכשלו מספר פעמים בבחינה העיונית או אשר אינם מצליחים לעבור אותו בכוחות עצמם.

בהתאם לקשר שנרקם בין המעורבים, תמורת תשלום כספי אשר נע בסכומים שבין 3000-6000 שקל לכל נבחן, ציידו הנאשמים את הנבחנים הרלוונטיים בציוד טכני מיוחד, אשר כלל מכשירי קליטה ושידור מבוססי סלולאר, לרבות מצלמה זעירה ואוזניה זעירה, ובאמצעות ציוד זה סייעו לנבחנים לעבור בהצלחה את המבחן העיוני.

הציוד המיוחד אפשר לקושרים להיות במרחק רב ממבקש הרישיון וממקום הבחינה, לראות את טופס הבחינה, ולשדר לאוזנו של הנבחן באמצעות השידור לאוזניה, את התשובות הנכונות.

הציוד המיוחד הוסלק בפרטי לבוש ובאביזרים שונים על גופו של הנבחן או בתכשיטים, תיקים קטנים, שעוני יד ובתוך מכשירים הנראים כמו טלפונים ניידים אשר היו בעת הבחינה בקרבת מבקש הרישיון או בבגדיו.

בהתאם לכתב האישום, ציידו הנאשמים שישה נבחנים שונים באמצעים טכנולוגיים שהוסתרו על גופם וכללו, בין היתר, אוזנייה זעירה, מצלמה זעירה הנראית כמו כפתור ומכשיר קליטה ושידור שהוסלק בתוך מכשיר הנחזה להיות מכשיר סלולרי נייד. שלושה נבחנים הצליחו לעבור את מבחן התיאוריה באמצעות הציוד הטכני אשר אפשר לנבחנים לשדר בזמן אמת לנאשמים את השאלות המופיעות במבחן התיאוריה ולקבל מהם בזמן אמת את התשובות הנכונות.

לגבי שלושה נבחנים נוספים מיוחסת לנאשמים עבירת ניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מיוחדות, לאחר שנבחנים אלה, לא עברו את הבחינה, מסיבות שונות המפורטות בכתב האישום. כאמור, מדובר לרוב בנבחנים שנכשלו פעם אחר פעם במבחני תאוריה ורצו לקבל את הרשיון המיוחל בכל דרך אפשרית.

בתאריך 16/4/17 שוחרר עוביידה אבוקיעאן ממעצר בתנאים מגבילים בהתאם להחלטת בית משפט. ארבעת הנאשמים הנוספים נותרו במעצר. במקביל להגשת כתב האישום, ביקשה הפרקליטות לעצור את הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים כנגדם, ולגבי עוביידה אבוקיעאן, אשר שוחרר זה מכבר, התבקש בית המשפט להורות שהתנאים המגבילים שנקבעו בעניינו בתוספת הפקדה כספית, יעמדו על כנם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

בבקשת המעצר נכתב כי הנאשמים נהגו "בזילות בוטה כלפי חיי אדם ולא חוסכים במאמצים בכדי לאפשר לנהגים פוטנציאליים לקבל את רישיונותיהם מבלי להכיר את חוקי התנועה, התמרורים, תפעול הרכב וכללי התנהגות נכונה ובטוחה בדרך, מבלי שיש להם הידע והמיומנות לנהוג בבטחה ברכב מבלי לסכן אחרים והכל בשל בצע כסף".

התיק נחקר ע"י יחידת הונאה דרום במשטרת ישראל ולווה ע"י עו"ד עופרה לוי ועו"ד ירון סעדון מפרקליטות מחוז דרום (פלילי).

תגובה 1

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן