בקצב שלה

0
518
מדריכת הספינינג מור שטרית. צילום אסף כהן

היא רק בת 25 וכבר נחשבת בעולם הכושר המקומי לסוג של סלב'. מור ציטיאת, מדריכת ספינינג בכל רמ"ח איבריה, לא מוותרת לאף אחד. כן, ציטיאת מאמינה בעבודה קשה, השקעה ורצון. מבחינתה, צמד המלים "לא יכול" זה רק המצאה וגם אם "לא רוצה", היא מתמודדת.

למרות גילה הצעיר ציטיאת (25) נחשבת לסוג של סלב' בעולם הכושר המקומי בכלל וספינינג בפרט. אל העולם הספורטיבי היא נחשפה בגיל 14 – אז אימצה את אורח החיים הספורטיבי, המשלב תזונה נכונה ופעילות גופנית נבונה.

בראיון לנתניה און ליין הסבירה מור למה כל-כך חשוב בעיניה לשמור על אורח חיים בריא, כזה המשלב בין תזונה נכונה לספורט ולמה, דווקא, ספינינג.

יש לך לא מעט תעודות וכישורים בענף הספורט, מה גרם לך להתמקד דווקא בספינינג?

"זה נכון. התחלתי להתאמן מגיל מאוד צעיר. גיל 14 ליתר דיוק. עשיתי קורס מאמנים שנתיים אחר כך. אהבתי את זה והתחלתי לעבוד בזה ממש מוקדם. יום אחד חברה שלי שכנעה אותי להיכנס לשיעור ספינינג שהתקיים באותו ערב. לקח לה קצת זמן לשכנע אותי. בואי נגיד ככה, שברגע שיצאתי מהשיעור אמרתי לה שזה היעד הבא שלי וככה היה".

מה היה מיוחד בשיעור שהקסים אותך עד כדי כך?

"הספינינג, בעיני, הוא שיעור ממכר. יש בו אנרגיה אחרת משאר אימוני האירובי הקלאסיים. יש הרבה שמגדירים את הספינינג כמסיבה של שריפת קלוריות. אני די מסכימה עם זה. המוזיקה עושה את שלה ועושה מצב רוח טוב. האנשים בקבוצה שלרוב הם קבועים, הופכים להיות חברים לכל דבר. בנוסף, שורפים המון קלוריות, יש יותר כיף?"

הספינינג נחשב לאימון מאוד אינטנסיבי וכמדריכה יש לך לא מעט אחריות על המתאמנים, לא?

"ברור. האחריות היא גדולה ואני מודעת לזה. יש בזה המון הגיון. תחשבי שבאימון כזה המתאמן משקיע המון מאמץ ומספיק שהוא לא אכל כמו שצריך או לא ישן טוב לפני והוא יכול גם להתעלף. זה כבר קרה לי. חוץ מזה, כל מתאמן חדש שמגיע אני, כמדריכה, מחויבת להעביר לו הדרכה פרטנית לפני השיעור. להסביר לו הכל. גם כדי שיוכל להשתלב בקלות יחסית וגם כדי למנוע פציעות או פגיעות חמורות יותר. חשוב לי שהאנשים שלי ייהנו בשיעור ולא יצאו פצועים בסופו".

גם בספורט, כמו בכל דבר אחר, ישנם טרנדים אופנתיים. הזומבה או TRX. כיצד זה שהספינינג תמיד באופנה?

"הספינינג, כמו גם האירובי, תמיד באופנה. אני חושבת שאני גם יודעת להצביע למה. קודם כל, אם מתייחסים למוזיקה אז היא תמיד מתחדשת. היא תמיד עדכנית. במקרה שזה לא ככה, זה משפיע באופן ישיר על המתאמנים ועל השיעור וזה רע מאוד. חוץ מזה, הספינינג הוא אימון אירובי שמתאים למגוון רחב של אנשים – גם מבחינת טווח הגילאים. האימון נעשה בישיבה ו"כל מה שעושים" הוא לפדל. זה נשמע פשוט, אבל זה לא. העובדה שרוב השיעור מתקיים בישיבה, מאפשרת גם לאנשים עם בעיות ברכיים וגב למצוא עניין וחיבור לאימון כזה".

בנתניה, לפחות, את נחשבת בתחום הספינינג לסוג של סלב'. איך מגיעים לתדמית כזו?

"קודם כל זה נורא מחמיא לי, אז תודה. אני חושבת שכמו בכל דבר, כשאתה טוב במה שאתה עושה ואתה עושה את מה שאתה אוהב מכל הלב, זה עובד. האנשים מרגישים עלי שאני אוהבת את המקצוע שלי, שאני נהנית ממה שאני עושה ואני לא עושה אותו כדי לצאת לידי חובה. אני באמת מאוהבת במקצוע שלי. התחלתי להעביר שיעורי ספינינג כמחליפה מידי פעם. לאט-לאט העברתי את הטלפון שלי לעוד מקומות והתחילו להזמין אותי לשיעורים. המחמאה הכי גדולה שלי היום היא, שאנשים נרשמים מראש לשיעור שלי. זה לא מובן לי מאליו".

מה את עושה חוץ מלהדריך שיעורי ספינינג?

"אני סטודנטית לחינוך גופני בוינגייט. חוץ מזה אני מעבירה אימונים אישיים בחוץ, וכמובן מדריכת ספינינג כמעט בכל יום בשבוע. השבוע שלי מאוד עמוס ואני לא מתלוננת. להיפך, אני מודה לה' כל יום שהוא מאפשר לי לעשות את מה שאני אוהבת ולהתפרנס מזה בכבוד".

לאן את עוד שואפת להגיע? מה השלב הבא?

" לסיים את הלימודים שלי ולקבל את התואר. חוץ מזה, אני שואפת להמשיך במקום שלי להדריך ספינינג ולהעביר אימונים אישיים. למרות שאני לומדת לתואר, הראש שלי תמיד חושב על עוד קורסים אותם אני רוצה לעשות בהמשך. נכון לעכשיו נראה לי, שהיעד הבא זה קיק בוקס. אני בנאדם מאוד אנרגטי וזה מתאים לי. אם אסתכל עוד יותר קדימה, אז אאחל לעצמי לפתוח סטודיו משלי, מי יודע".

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן