עוגיות קינמון או שבלולי קינמון? קבלו מתכון

3
5124
מתכון עוגיות קינמון או שבלולי קינמון
עוגיות קינמון או שבלולי קינמון הטעם מושלם. צילום באדיבות סער אהרוני - bigphoto

מאפה שמרים עם קינמון עבורי הוא תמיד חגיגה. בארץ מכנים אותן שבלולי קינמון בגלל הצורה, במקומות אחרים עוגיות קינמון אישיות. לי, אישית, לא משנה איך תקראו להן, התוצאה היא תמיד אותה תוצאה: הקפה של שבת בבוקר עם בצק שמרים רך במילוי קינמון, הוא תענוג צרוף. אז נתניה מבשלת מתכונים (חפשו את הקבוצה שלנו בפייסוש), בואו נתחיל.

מתכון לשבלולי קינמון (עוגיות קינמון) קל להכנה

מרכיבים לבצק:
רבע כוס של מים חמימים – 60 מ"ל
3/4  כוס חלב – 180 מ"ל
3  ביצים גודל M
חצי כוס  סוכר –  100 גרם
כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
4 כוסות קמח – 720 גרם
כף שמרים יבשים

מרכיבים למלית קינמון:
100  גרם חמאה רכה מאוד

200 גרם סוכר חום בהיר

2 כפות גדושות  של קנמון
רבע כפית הל – מי שלא אוהב לא חייב להוסיף

שלבי הכנה:
1. יוצקים את המים לקערה, מוסיפים שמרים וחצי כף סוכר, מערבבים ומשאירים לתסיסה בצד. לאחר 10 דקות מוסיפים חלב, ביצים וחצי כוס  סוכר, מלח וחמאה מומסת. עובדים עם המיקסר במשך חמש דקות במהירות בינונית.

2. כעת מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כמה דקות. אני מציע בשלב זה לעבור ללישה ידנית – עד קבלתו של בצק רך ונוח למגע.

3. מעבירים לקערה גדולה ומשאירים למנוחה של שעה במקום חמים. לאחר משך השהייה הדרוש, מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לגודל 50X48 ס"מ

4. מורחים חמאה רכה על כל שטח הבצק, משלבים בקערה את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב. מפזרים על גבי הבצק בצורה שווה. מי שרוצה יכול להוסיף לתערובת הקינמון גם הל.

5. מתחילים לגלגל את הבצק מהצד הצר יותר. מהדקים את התפר היטב. חותכים פרוסות בעובי 3  ס"מ בערך. זה אמור לצאת 12 עיגולי בצק. מניחים אותם על מגש אפיה ומשאירים למנוחה נוספת של חצי שעה  במקום חמים.

6. לאחר משך המנוחה הדרוש, מכניסים את מגש האפייה לעשרים דקות בתנור שחומם מראש על חום של 190 מעלות. בתוך מספר  דקות המטבח יוצף בריח קינמון משכר.

7. לאחר משך האפייה הדרוש מוציאים. רצוי למרוח סירופ סוכר פשוט על גבי השבלולים כדי להעניק להם מראה מבריק ויפה לעין!

נתניה מבשלת – עוד מתכונים מעניינים: 

מתכון לעוגיות חמאה ונגיעות לימון

מתכון לעוגיות פרמז'אן מושלמות

מתכון לעוגת שיש ביתית עשירה

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן