מדד משרד האנרגיה בייצור אנרגיות מתחדשות: נתניה במקום השני

מדד משרד האנרגיה בוחן ומדרג את הרשויות המקומיות המובילות את מהפכת ייצור האנרגיה המתחדשת על גגות המבנים בשטחיהן. נתניה הציגה השנה זינוק של 66%

0
181
עיריית נתניה תקים תאגיד אנרגיה עירוני בשיתוף חברות פרטיות. בתמונה: השר אלי כהן וראה
השר אלי כהן וראה"ע מרים פיירברג-איכר

העיר נתניה ממוקמת במקום השני הארצי, על-פי מדד משרד האנרגיה, בזינוק בייצור אנרגיות מתחדשות. כך עולה מנתוני המשרד שהתפרסמו בבוקר יום שלישי.

משרד האנרגיה והתשתיות מפרסם בימים אלה לציבור מדד השוואתי לייצור אנרגיה מתחדשת ברשויות המקומיות. המדד מציג את הזינוק בייצור האנרגיה המתחדשת על גגות מבנים בשטחי הרשויות המקומיות. כמו כן, את אחוז המימוש בפועל נכון לסוף שנת 2023. יש לציין, כי המדד מציג את הנתונים לגבי מתקנים קטנים בדו שימוש עד 700 קילו-וואט.

מהמדד עולה, כי נתניה היא העיר הנמצאת במקום השני בארץ בזינוק הגדול ביותר בייצור אנרגיות מתחדשות. באחוזים, נתניה מציגה גידול של 66% בשנה לסך של 16.3 מגה וואט.

באחוזים, על-פי מדד האנרגיה, נתניה מציגה גידול של 66% בשנה לסך של 16.3 מגה וואט.

בראייה כלל ארצית, המדד מצביע על עלייה שנתית של 21%. זאת, במימוש פוטנציאל האנרגיה המתחדשת שהותקנה על גגות שטחי הרשויות המקומיות בישראל. כך, שמימוש הפוטנציאל עלה מ-19% ל-23%.

מדובר על תוספת משמעותית של כ-450 מגה וואט בשטחים המבונים (שווה ערך למערכת סולארית קרקעית בשטח של כ-4,500 דונם). שטחים אלה יספקו צריכת החשמל השנתית של כ-100,000 יחידות דיור.

יש לציין, כי תוספת זו, באמצעות מתקנים סולאריים קטנים ברשויות המקומיות, מהווה נדבך משמעותי של כ- 42% מסך ההספק המותקן של אנרגיה מתחדשת שהתווסף בישראל בשנת 2023.

בשנה החולפת המדד עבר עדכון ושדרוג. לראשונה, הוא מציג נתונים רב שנתיים של קילו וואט הספק מותקן. מה שמאפשר לבצע השוואות בגידול השינוי משנה לשנה בכל אחת מהרשויות המקומיות. כך, למעשה, כל רשות יכולה ללמוד על קצב ומגמת השיפור אצלה על פני שנים. בנוסף, המדד המעודכן מאפשר לסנן ולהשוות רשויות לפי גודל אוכלוסייה.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, אישר את הפרטים. למערכת נתניה און ליין – ksn רמק, כי "אני מברך את עיריית נתניה שהגיעה למקום השני במדד. יחד עם ראש העיר מרים פיירברג-איכר, נמשיך לפעול למען תושבי נתניה״.

ואילו ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר, ציינה כי ״עיריית נתניה עשתה התקדמות משמעותית בהתקנת מערכות סולאריות לייצור אנרגיה על מבני ציבור וחינוך. אנו קוראים לתושבים ולעסקים לקחת חלק במהפיכה. פרויקט ״בית של אנרגיה״ שהושק לאחרונה בעיר, מנגיש להם את הידע שצברנו בתחום״.