אזהרת להיט: גרמקנודל – הקינוח האוסטרי שכולם מדברים עליו

גרמקנודל הוא קינוח מושחת מיסודו; הוא חם, הוא מתוק והוא מלא בריבת פובידל (שזיפים). קבלו את המתכון הקלאסי שכובש מחדש את העולם.

7
48313
גרמקנודל - מתכון לגרם קנודל - נתניה מבשלת
גרמקנודל - הקינוח שיעיף לכם את הפוני

גרמקנודל הוא קינוח מושחת מיסודו; הוא חם, הוא מתוק והוא מלא בריבת פובידל (שזיפים). קבלו את המתכון הקלאסי שכובש מחדש את העולם.

כמעט בכל שנה, בתקופה זו, נהגתי לטוס למרכז אירופה לטיול קולינרי מקומי. את אוסטריה, עם המטבח האוסטרו-הונגרי העשיר, אהבתי במיוחד. בדיוק לפני שנה טרפתי גרמקנודל.

אם נתעלם מהשם המוזר של הקינוח גרמקנודל (Germknödel), או בעברית כופתת שמרים, מדובר בקינוח שיש לו ערך מיוחד בוויקיפדיה. לא רק זה, הוא נחשב לקינוח המועדף על קיסרי אוסטרו-הונגריה.

אז מה כולל המתכון: בצק שמרים מאודה, עם זרעי פרג וסוכר. וכמובן ריבת פובידל המתחבאת בתוכו. אם לא די בכך, כל התענוג הזה צף לו על רוטב וניל או רוטב חמאה.

מתכון לגרמקנודל | קושי: קל

מרכיבים:

סלסלת אידוי – כתחליף ניתן להשתמש בסיר אידוי לקוסקוס

3.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
3 כפיות שמרים יבשים
ביצה אחת גודל L
80 גרם חמאה מומסת
גרידה מלימון שלם
כפית תמצית וניל
כוס חלב
חצי  כפית מלח

למילוי:
כוס ריבת פובידל שזיפים (מי שלא מתחבר לשזיפים, אפשר להחליף בנוטלה-שדרוג שלי)

קרם אנגלז:
חצי  ליטר חלב
כפית תמצית וניל
6 חלמונים (את החלבונים ניתן לשמור להכנת מרנג)
100 גרם סוכר

להגשה:
כוס פרג טחון טרי +  6 כפות אבקת סוכר (יש לטחון במעבד מזון בכמה פולסים לאיחוד)

לפני שמכינים קבלו טיפ: את המנה הזו אוכלים כמה שיותר קרוב לזמן הכנתה.

שלבי הכנה:
1. משלבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר. מערבבים לאיחוד חומרים ראשוני. מוסיפים את הביצים, החמאה ואת  גרידת הלימון והוניל.

2. תוך כדי עבודה עם המיקסר מוסיפים את החלב בהדרגה. בסוף הלישה מוסיפים את המלח. הבצק אמור להיות אחיד ונעים למגע.

3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הבצק לקערה. מכסים ומתפיחים שעתיים על השיש במטבח.

4. בזמן שהבצק תופח מכינים קרם אנגלז (וניל). בקלחת מביאים את החלב ואת הווניל לסף רתיחה. במקביל, במיקסר, מקציפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה.

5. יוצקים אל החלמונים את החלב החם בזרם דק ולאט – תוך כדי עירבול מהיר כדי שלא יהפכו לחביתה.

6. מחזירים את המסה לקלחת ומבשלים על אש נמוכה ומערבבים עד הסמכה. שומרים בקירור עד השימוש. את הקרם מומלץ לחמם מעט בעת ההגשה.

7. לאחר משך המנוחה הדרושה לבצק, מחלקים אותו לשמונה עד עשרה כדורי בצק יפים. פוחסים מעט את כדור הבצק ומניחים במרכזו כפית גדושה של ריבה (או נוטלה).

8. סוגרים את הבצק מסביב לריבה ומגלגלים שוב לכדור. חשוב להדק היטב כדי שהכדור לא ייפתח.

9. גוזרים עיגולים של נייר אפייה ומניחים כל כדור בצק על נייר אפייה עם התפר כלפי מטה. ממש כמו שמכינים סופגניה. מכסים במגבת ומתפיחים לשעה נוספת.

10. לאחר מכן מעבירים לסלסלת אידוי, עם רווחים, כמובן, בין כל כדור בצק. למי שיש סיר אידוי כפול של קוסקוס, זה גם יכול לעבוד. מאדים 20-25 דקות ומוציאים את הגרמקנודל.

11. מניחים במרכז קערה עמוקה את הגרמקנודל החם. מוזגים קרם וניל חם בשפע. מפזרים מעל החגיגה תערובת של פרג וסוכר.

טיפ: גרמקנודל אוכלים כמה שיותר קרוב לזמן הכנתו. זו אחת המנות המנחמות והכי קרובות לאוסטריה בזמן הקרוב…

 

 

 

 

 

7 תגובות

  1. אח נשכחות בזמנו עבדתי שם כל יום שלישי היו מכינים לעובדים את זה (סגנון הקוסקוס ביום שלישי בארץ) יאממי

Comments are closed.