נתניה נבחרה להשתתף בתכנית "הזירה" להקמת צוותי חדשנות

"הזירה" - תכנית ארצית להקמת צוותי חדשנות ברשויות מקומיות בשיתוף מרכז פרס לשלום ולחדשנות, קרן בלומברג ומשרד הפנים יוצאת למחזור נוסף; העיר נתניה נבחרה להשתתף בתכנית

0
2135
טיילת נתניה 1. צילום באדיבות דוברת עיריית נתניה
טיילת נתניה 1. צילום באדיבות דוברת עיריית נתניה

פרויקט "הזירה" הינו שיתוף פעולה של מרכז פרס לשלום ולחדשנות, קרן בלומברג ומשרד הפנים במטרה לקדם ולהטמיע תהליכי חדשנות ברשויות מקומיות בישראל. הפרויקט יפעל ב-12 רשויות מקומיות במהלך חמש שנים של הפרויקט.

אתמול (ראשון) הכריזו השותפים על מחזור נוסף אשר יסייע לרשויות המקומיות לשלב חדשנות גם במסגרת ההתמודדות עם אתגרי הקורונה.

בעידן הנוכחי בו בולט המשקל הגדול והמשמעותי של הרשויות המקומיות והשפעתן על חיי התושבים, תהליכי חדשנות הם הכרחיים בכל הערים בישראל.

הרשויות עברו תהליך מיון קפדני שבסיומו נבחרו ארבע ערים, שיצאו לתהליך עומק והטמעת הכלים הנדרשים להתמודדות עם האתגרים הקשים והמורכבים ביותר בעירם, ובכך לשפר את איכות חייהם של מאות אלפי תושבים. כל אחת מהערים תתוקצב ע"י משרד הפנים במיליון ש"ח למשך שנתיים.

הערים הן:

נתניה – בירת מישור השרון עם למעלה מ-230,000 תושבים. העיר הוקמה בסוף שנות ה-20 וייצבה את עצמה לרשות בעלת יכולת הטמעה של תהליכים חדשניים מבחינת כוח אדם ומבחינת זמינות ופניות לתושב.

אילת – העיר הדרומית ביותר בישראל ועיר נמל מרכזית, עם 55,000 תושבים, ו-8.2 מיליון תיירים בשנה.

בית שמש – עיר מגוונת וצומחת, עם מעל 125,000 תושבים. הנהגת הרשות וההנהלה הבכירה הוכיחו תשוקה ומוכנות לתהליכים חדשניים חוצי ארגון.

סח'נין- עיר ערבית במחוז הצפוני, הממוקמת בגליל התחתון. עם למעלה מ-35,000 תושבים בעיקר מוסלמים עם מיעוט נוצרי. סח'נין מהווה עיר משפיעה בקהילה הערבית.

ממשרד הפנים נמסר, כי כל אחת מהרשויות  המקומיות שנבחרו תתמודד עם אתגר מורכב ותתחיל בתהליך חדשנות מעמיק של שנתיים. החל בגיוס צוותים מקומיים מתוך המחלקות השונות בעירייה. הצוותים יקבלו הכשרה מצוות "הזירה" – צוות רב-תחומי בעל ניסיון אשר הוכשר והתנסה בעבודה בפועל על פי המתודולוגיות הייחודיות שפותחו על ידי קרן בלומברג העולמית, ושמטרתן לסייע לערים ברחבי העולם להתמודד באופן בר קיימא וחדשני עם האתגרים הניצבים בפניהן, ולקדם בהצלחה פתרונות לעתיד לבוא.

במסגרת המחזור הראשון, ניתנו מענים לאתגרים מיוחדים באשדוד, בת ים עכו ובאשכול נגב מערבי, כאשר בכולם החדשנות היוותה כלי עיקרי להתמודדות ובעיקר כדי לחקור ולהבין את הבעיה באמצעות שימוש בנתונים, שימוש במחקר שטח, שימוש במסע לקוח וכלים נוספים, כדי לעצב את הפתרון המיטבי לאתגר וליישמו בשטח.

מנכ"ל משרד הפנים, מרדכי כהן, מסר: "מדובר בחיבור מעניין בין יחידה ממשלתית – אגף תכנון הון אנושי במנהל הפיתוח במשרד הפנים לבין גופי חברה אזרחית בארה"ב ובארץ – מרכז פרס לשלום ולחדשנות וקרן בלומברג, אשר יחד דואגים לחבר בין חדשנות מעשית לבין אתגרי הקורונה – הבריאותיים, החברתיים והכלכליים".

"התכלית היא לחזק את מקומה של הרשות המקומית בעיני תושביה, השותפים במרחב המקומי והשלטון המרכזי באמצעות הטמעת כלי חדשנות.  התעקשנו, יחד עם השותפים, להמשיך למחזור השני על אף אתגרי התקופה".

מנכ"לית מרכז פרס לשלום ולחדשנות, אפרת דובדבני, הוסיפה: "פרויקט "הזירה" הוא עוד ביטוי למורשתו של שמעון פרס אשר האמין שהעיריות והרשויות המקומיות נמצאות  בחוד החנית של המנהיגות הציבורית. לכן יש לצייד אותם בכלים הטובים ביותר של חדשנות וגישור על פערים לטובת הציבור כולו".

"בימי קורונה אנו נוכחים לראות את חשיבות של העיריות בהנגשת המידע לציבור, ובהובלת מהלכים משמעותיים בתחומי הבריאות, החינוך, הכלכלה והרווחה של תושביהם. שיתוף הפעולה הייחודי בין קרן בלומברג, משרד הפנים ומרכז פרס מתוכנן להיות מחולל מפנה לרווחת התושבים בהם תופעל התוכנית".