נתניה: 2 מיליון שקלים יושקעו במיזמים שישפרו את איכות החיים

2
165

במהלך שמובילה השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, להטמעת כלים טכנולוגיים – דיגיטליים בעיריות וברשויות המקומיות ברחבי הארץ, אושר ה השבוע תמיכה לעיריית נתניה בהיקף של כ-2  מיליון ש"ח עבור מימוש מיזמים דיגיטליים, כחלק מפרויקט "ערים חכמות" בהובלת מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי.

כחלק ממדיניות השרה גמליאל להפיכת הרשויות המקומיות בישראל לערים חכמות, ערך מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי תהליך שיתוף ציבור בשנת 2018, בו השתתפו נציגים מובילים מהעיריות והרשויות המקומיות בישראל. בסדרת דיונים ממושכת הוצפו הצרכים של הרשויות המקומיות בישראל על מנת לעמוד בסטנדרט בינלאומי גבוה של ערים חכמות – ערים העושות שימוש במידע ובכלים טכנולוגיים המתקדמים ביותר לקידום הניהול השוטף של הרשות המקומית ושיפור השירותים הניתנים על ידיה לתושביה. 

בסוף סדרת הדיונים נבחרו  13 מיזמים דיגיטליים שונים בהתבסס על הצרכים שהגדירו כלל הרשויות, כאשר כל רשות תוכל לבחור שלושה מיזמים דיגיטליים אותם יתקצב המשרד לשוויון חברתי.   

 התקציב בהיקף של כ-2 מיליון ש"ח שיועבר לעיריית נתניה יאפשר לה להטמיע בשנים 2020-2021  שלושה מיזמים דיגיטליים מתקדמים. הראשון להקמת מערכת "חניה חכמה" למעקב אחר זמינות החניה באזורים מרכזיים ברשות, ייעול תהליך איתור החניות, חיזוי דפוסי תחבורה ועומסים והנגשת המידע לתושבים. 

 נוסף על כך, תוקם מערכת "תאורה חכמה" לשליטה ולבקרה על מערכות התאורה הציבורית ברחובות ובמבני ציבור על פי דפוסי השימוש, שתאפשר שליטה על גופי התאורה ובכך תסייע להשגת חיסכון אנרגטי ניכר ברחבי מבני מוסדות העירייה והפחתת הוצאות החשמל.

כמו כן, תוטמע מערכת המאפשרת מעקב, שליטה ובקרה על הנעשה במערכות ובתחומים שונים בשטח הרשות כמו: ביטחון, תחבורה, תשתיות מים, שעת חירום, איכות האוויר, תחזוקה ועוד. המערכת המתקדמת תאפשר לעירייה את היכולת לעקוב אחר המתרחש ברשות ולזהות אירועים וחריגות בשגרה ובזמן חירום, הדורשים התערבות ותגובה בזמן אמת.

 יצוין כי בנוסף, בשנתיים האחרונות קיבלה עיריית נתניה מהמשרד לשוויון חברתי תקציב להקמת שני פרויקטים דיגיטליים. האחד, לשידרוג אתר האינטרנט של העירייה והפרויקט השני נועד להקמת מערכת לניהול פניות תושבי העיר.

השרה לשוויון חברתי, ח"כ גילה גמליאל, מסרה כי "אנו מצויים בעיצומה של מהפכה דיגיטלית המשנה את חיינו ללא היכר. מהפכה זו מביאה עמה אפשרות לשיפור השירותים שהרשויות המקומיות מספקות לתושבים. אין ספק, כי עיריית נתניה, כמו ערים ורשויות נוספות שמקדמות תהליכים דיגיטליים משמעותיים משפרות את איכות חיי התושבים והשירותים הניתנים להם, לצד צמצום פערים חברתיים וחיזוק הרשות. מטה ישראל דיגיטלית במשרד לשוויון חברתי פועל להוביל את תחום הערים החכמות בממשלה מתוך הבנת אתגרי השלטון המקומי והמחסור בתקציבים ייעודיים לנושא הטכנולוגיה והדיגיטציה. אנחנו חייבים לוודא שהטרנספורמציה הדיגיטלית תצמצם פערים חברתיים-כלכליים ותגיע לכל תושבת ותושב".