כמו כולנו, גם אני מצאתי את עצמי פחות משעה לפני שאורחים הודיעו לי שהם מגיעים "רק לכוס קפה". במצב טבעי, רבים רצים לסופרמרקט או למאפיה הקרובה, ורוכשים במהירות כמה סוגים של עוגיות ועוגות. אז לא עוד, אחת העוגיות הכיפיות יותר לנשנוש היא עוגיית שוקולד צ'יפס טרייה.
סיפור קטן לפני שמתחילים, האגדה מספרת על אופה שהתמחתה בעוגיות חמאה וקקאו. יום אחד גילתה האופה שהקקאו נגמר. מה עשתה? הוסיפה שברי שוקולד מתוך תקווה שהחום בתנור ימיס את השוקולד והאפקט יהיה דומה. למרבה פליאתה זה לא קרה, וכך נולדה עוגיית שוקולד צ'יפס.
עוגיות שוקולד צ'יפס
מרכיבים:
140 גרם סוכר רגיל
180 גרם סוכר חום
150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת גודל L
כפית תמצית וניל
כפית סודה לשתיה
300 גרם קמח
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (לא חובה, אבל מוסיף המון)
200 גרם שוקולד צ'יפס
חצי כפית שטוחה של מלח
שלבי הכנה:
1. חממו תנור לטמפרטורה של 190 מעלות. בנוסף, רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.
2. נשלב את החמאה והסוכר בקערת מיקסר ונתחיל לעבד במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קרם (קרמאז' בשפה מקצועית). תהליך זה לוקח 6-7 דקות של הקצפה.
3. נוסיף את הביצה,ואת תמצית הווניל ונעבוד עד שנקבל מסה הומוגנית.
4. נוסיף כעת את החומרים היבשים: קמח, אבקת הסודה לשתייה ואת המלח. בשלב זה אפשר לעבור למקצפת הבלון של המיקסר ולעבוד במהירות בינונית – עד לקבלת מסה אחידה, סמיכה ודביקה.
5. נוסיף את החומרים "הקשים": אגוזי המלך שנקצצו דק וכן את חתיכות השוקולד צ'יפס ונקפל עם מרית פנימה.
6. בשלב הבא צרו את העוגיות. אפשר בעזרת שקית זילוף ללא צנטר או עם כף גדולה וביד חופשית להניח כף גדושה על מגש האפייה.
7. חשוב להשאיר מרווח של 3-4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה כדי שלא תידבקנה אחת לשנייה.
8. נכניס את המגש לתנור ונאפה 15 דקות. לא יותר, אחרת נקבל עוגיות קשות מדי ולא נימוחות בפה כמו שהן אמורות להיות.
9. טיפ: סימן ההיכר הוא הריח החמאתי אשר מציף את המטבח במהלך האפייה. זה ריח שיכול להרוס דיאטות בקלות.
חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729
[…] עוגיות שוקולד צ'יפס […]
[…] עוגיות שוקולד צ'יפס […]
Comments are closed.