אוכלים בשוק: מצעד המסעדות הנתנייתיות

4
4932

הריחות, הצבעים, האווירה. קבלו את עשר המסעדות ודוכני המזון שעשו לנו את זה בשוק נתניה

 יש משהו מיוחד בשוק העירוני שלנו, של הנתנייתים, זה שממוקם לו במרכז העיר. השילוב של הריחות עם הצבעים, הירקנים לצד הקצבים – אפילו הקריאות החביבות של "הלו, ילדה". כמו בכל ביקור מוצלח, איך אפשר בלי ארוחת צהריים טובה? השוק משלב בתוכו קיבוץ גלויות נרחב המתבטא במסעדות האוכל הביתי והדוכנים הפזורים בו. סגנון הבישול הטריפוליטאי, אומנם, שולט, אבל, גם סגנונות בישול נוספים גיליתי בסיור. טעים, בהחלט היה. מתחילים

מסעדת צ'צ'ו

המסעדה הטריפוליטאית, צ'צ'ו, היא לא רק שם דבר בהוויה הנתנייתית, אלא גם בהוויה הישראלית. המסעדה הוקמה בשנת 1963 על-ידי ויקטור (צ'צ'ו) וטורי וכיום ממשיכים את דרכו שני בניו, יצחק ונתן שאומרים: "פה, גם אשכנזים אוכלים טריפולטאי!". האוכל מתבשל בסירי נירוסטה גדולים אשר מתחממים על פתיליות במשך היום. המנות הפופולאריות הן מפרום ותבשיל שעועית עם בשר (לוביה בסאלק). לשאלתי, מה סוד הקסם, עונים השניים: "אותנטיות, השקעה וניקיון". מה? מפרום, אפונה, עסבנה, חריימה, קוסקוס, סלטים, חמוצי הבית ועוד. כמה? 40-52 ₪ למנה איפה? שוהם 10, פינת היהלום מתי? א'-ה' 8:00-20:00, ו' 8:00- שעה לפני כניסת שבת  טלפון:  09-8614511

סנדוויץ' סוסו

הדוכן הפינתי הקטנטן הזה קיים למעלה מ-50 שנה, דור שלישי של אהבה בתוך באגט. גם שם מתנהלים החיים בפשטות עניינית: תפוח אדמה, ביצה קשה, סלט ירקות, חמוצים וטונה. מה שעושים את הפריקסה כה טעים ומיוחד, הם ללא ספק הממרחים הביתיים, לימון כבוש ואריסה שמשאירים טעם של עוד. מה? סנדוויץ' טוניסאי טעים אש! כמה? 23 ₪ למנה איפה? היהלום 1, בכניסה לשוק מתי? א'-ה' 06:00-16:30, ו' 06:00- שעה לפני כניסת שבת טלפון:  09-8875988

 פינוקי האוכל של כרמל

באחת הסמטאות תמצאו מסעדה עממית, מיוחדת ומחתרתית בבעלותו של כרמל נפתלי, אליה מגיעים מביני עניין בלבד. המסעדה הוקמה לפני יותר מ-30 שנה והתפרסמה כאחת המסעדות הטריפוליטאיות הטובות בארץ. על הקיר מוצגות תמונות של מיטב ידועני ישראל שהפכו את המסעדה למוקד עלייה לרגל ואוכל טריפוליטאי שמאתגר את החיך. מה? מצ'ומה, סלק, מפרום, כומונייה, קוסקוס ועוד…כמה? משתנה בהתאם למנה איפה? היהלום 5 מתי? א'-ה' 10:30-18:00, ו' 10:30- כניסת שבת טלפון:  09-8329895

הבוריקה של הרצל

בלב השוק שוכן לו דוכן מאולתר עליו מנצח בגאווה הרצל כבר שנים רבות. בחיוך מבוייש הוא מקבל את פניי ומכין את הבוריקה: בצק דק, מטוגן בשמן עמוק הממולא בתפוח אדמה או בביצה. וריאציה נוספת היא לקבל בוריקה בפיתה עם צ'רשי (טירשי). מוסיף לטעם: סלט ירקות, כרוב, ועוד. נשנוש חביב על הדרך, שווה ביותר. מה? בוריקה עסיסית כמה? תפו"א-6 ₪, ביצה- 8 ₪, בפיתה- 12 ₪ איפה? שוהם 13 מתי? א'-ה' 10:00-18:00, ו' 10:00- כניסת שבת

פלאפל מוסא

מי שלא מכיר את הפלאפל של מוסא, כנראה הוא לא מכוחותינו. המקום נוסד בשנת 1953 וסוד טעמו המופלא והצלחתו המסחררת טמון, ללא ספק, ברוחב הלב, באיכות, בטריות המנה וגם בכמון. עם הגעתכם תתכבדו בכדור או שניים טבולים בטחינה ותופתעו מהפעלולים המהירים שהחבר'ה עושים עם הכדורים. המנה הרגילה עוברת פה מייקאובר מפנק והפלאפל הירוק במילוי טחינה נכנס לתוך פיתה עבה לצד פול, חציל, ביצה קשה, סלט עגבניות, גרגרי חומוס ושפע טעמים נפלאים.  מה? פלאפל כמה? 18 ₪ איפה? ויצמן 12 מתי? א'-ה' 9:00-23:00, ו' 9:00- כניסת שבת. משלוחים חינם במרכז העיר טלפון: 09-8846425

מסעדת גניש

מנות בשרים על האש, מקצועיות והנאה לצד אותנטיות ולקוחות ותיקים, מוכרים וטובים. מסעדת גניש, פועלים מושלמת, מציעה מגוון רחב של מנות והיא תחנת חובה נוספת בשוק. אין עוררין על כך שכאן תוכלו למצוא את האספרסו הכי טוב בכל אזור השרון. מה? בשרים מצוינים עשויים כהלכה כמה? משתנה בהתאם למנה איפה? שוהם 21 מתי? א'-ה' 6:00-18:00, ו' 6:00- שעה לפני כניסת שבת טלפון: 077-4252845

 שניצל חיים (בויה)

עוד משנות השבעים העליזות כולם מזהים את חיים האלוף, האיש שעומד מאחורי "שניצל איילה" המקורי. הנתנייתים מכירים אותו בשם "חיים בויה", כינוי שדבק בו והפך לחלק בלתי נפרד מהסלנג הנתנייתי. הלאנצ' הטעים ביותר שתאכלו בחייכם מורכב מבאגט ענק וטרי, שניצל עצום ומתובל היטב, סלטים טריים, ממרחים ייחודיים (צרש'י פיקנטי, חריף, לימון וכו'), צ'יפס וחצילים מטוגנים. המקצועיות והנתינה בשפע, הם שהופכים את שניצל חיים למיוחד ואהוב על כולם. לגמרי מה שנקרא "היופי שבפשטות". מה? שניצל בבאגט, שקשוקה ועוד… איפה? זנגביל 10 מתי? א'-ה' 8:00-18:00, ו' 8:00- שעה לפני כניסת שבת טלפון: 077-5631998

מפגש הבוריקה

ממש ליד שניצל חיים שוכן לו המפגש המיוחל. בעיר בה מקומות נפתחים ונסגרים על ימין ועל שמאל עם שפים שמנסים להמציא מחדש את הגלגל, כיף להגיע למקום כמו מפגש הבוריקה שמתמחה בדבר עיקרי ומצוי – בין הבודדים שעוד עושים אותו נכון: בוריקה טעימה בטירוף. מה? בוריקה כמה? תלוי בתוספות איפה? זנגביל 6 (גם ב"וויז") מתי? א'-ה' 7:00-20:00, ו' 7:00 ועד אחרון הלקוחות טלפון: 052-2440351

מזנון פלנצ'ה

שניצל, שקשוקה, טוניסאי, חזה עוף, סנדוויץ' חביתת ירק וסלטים שונים – את כל אלה ועוד תמצאו בפלנצ'ה- מזנון מכל הלב. על הביתיות, השירותיות, האדיבות והטעם הנפלא מנצח אופיר בר-יוסף, שמעניק חיוך גדול לכל העוברים והשבים. מה? שניצל וטוניסאי כמה? בהתאם לתפריט  איפה? יהלום 18 מתי? א'-ה' 8:00-17:00, ו' 8:00 ועד אחרון הלקוחות טלפון: 09-8343767

ג'חנון פון

מסעדת הג'חנון פון, אומנם, לא ממוקמת בשוק העירוני, אבל במסגרת ביקור בשוק העירוני אי-אפשר שלא לבקר במסעדה שאפילו משכונת התקווה מגיעים אליה. ריקי חרז, תימניה אסלית, מבשלת מבחר גדול של מנות תימניות: מרקים המגיעים עם חילבה ולחוח, מאפים כמו קובנה, ג'חנון ומלוואח לצד ביצה, רסק וחריף, סלטים שונים ועוד רבים וטובים מהמטבח התימני. משביע ביותר! מה? מאכלים תימנים כמה? משתנה איפה? אחד העם 3, פינת הרצל מתי? א'-ה' 10:00-19:00, ו' 8:00 ועד אחרון הלקוחות טלפון:  09-832201109-8322010

 

4 תגובות

  1. השניצל של חיים "בויה", הקוסקוס של צ'צ'ו והפלאפל הירוק של מוסא. אין על שוק נתניה!

  2. לאכול בשוק זו אוירה מיוחדת לאכול אצל צ'צ'ו את המאכלים הטריפוליטאים וגם אצל כרמל תענוג. הפלאפל של מוסא אין אין עליו.

  3. מי שגדל בנתניה יודע ומכיר מאכליות של השוק זה הדבר שנותן את טעם האוכל של הבית המזרחי במיוחד האשכנזים שהתמכרו לו .

Comments are closed.