תמיד אמרתי שכל מתכון שכולל לחם ועליו מרוחה חמאה בטעמים, קבלו שלושה מתכונים לחמאה בתיבולים שונים
בסך הכל, הרעיון די פשוט: מקסימום טעם במינימום עבודה. כדי לייצר חמאה בטעמים, איזה טעמים שמדברים אליכם, כל שצריך הוא לרכך את החמאה ולשלב בתוכה תוספות מלאות טעם.
האמת, שישנן כמה וכמה שיטות לבצע זאת. יש את אלה שייצרו חמאה ביתית בעצמם עם חיתול ותהליך ארוך. יש כאלה שיזקקו את החמאה ויש את אלה המחפשים קיצור דרך.
מתכון חמאה בטעמים (חמאה בעשבי תיבול)
מרכיבים:
240 גרם חמאה איכותית ללא מלח, בטמפרטורת החדר
2 ענפי תימין – רק העלים
ענף רוזמרין – רק העלים
ענף פטרוזיליה – רק העלים
בצל שאלוט קצוץ דק
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור
להכנת חמאה כתומה:
200 גרם חמאה רכה מאוד
כפית שטוחה מלח ים אטלנטי
3 כפות ממרח עגבניות מיובשות (קונים בכל סופר)
חמאת שום בזיליקום:
200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ’ החדר
כפית מלח ים אטלנטי
4 כפות בזיליקום חתוך דק
5 שיני שום טריות וכתושות דק דק
שלבי הכנה לכל סוגי הכנת חמאה בטעמים:
מוציאים את החמאה מהמקרר כשעתיים-שלוש לפני השימוש. שמים אותה בקערה ונותנים לה להתרכך על השיש. לאחר שהתרככה מוסיפים לחמאה את התוספת שבחרנו לתבל בה את החמאה (הכי חשוב זה לקצוץ דק דק – אפילו בבלנדר). מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד חומרים. מעבירים את החמאה לכלי הגשה ייעודי ומעבירים למקרר להתייצבות ואז להגשה.
שיטה נוספת. ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את המרכיבים ומערבבים. מוזגים את החמאה הלוהטת לכלי הכלה. ממשיכים לערבב עד שמתחיל להתקשות וגם אחרי. מכניסים למקרר להתייצבות.
תודה על מתכון מעולה
תמיד מסביר את כל שלבי ההכנה
תמיד מצליח לי אם המתכונים שלך
תודה רבה
חיממת את הלב
תודה!
פשוט אליפות סער אתה אומן!
תודה על המתכונים אבל אישית אני לא אוהבת בזיליקום או אורגנו אז בטוח שאכין את הכתומה ?
מושלם למריחה על לחם, יאמי,
מושלם כתמיד..סער אתה פשוט השראה להמון אנשים שמחפשים פתרונות מה להכין כל יום למשפחה. גם טעים ולא מסובך תודה לך❤?
תודה אירית חיממת את הלב
מקסים וטעים <3
תודה רבה !
שמח שאהבת, תמשיכי לעקוב :)
תודה רבה על כל מתכונייך המופלאים.
תודה רבה יקירתי
וואו כול הכבוד לך אתה מלך שאתה משתף אותנו במתכונים שלך❤️
וואו כול הכבוד לך אתה מלך שאתה משתף אותנו במתכונים שלך❤️
תודה יקירתי
Comments are closed.