נתניה מבשלת: אינגליש קייק – מתכון קל לעוגה מנצחת

1
2251
אינגליש קייק
אינגליש קייק. התמונה באדיבות סער אהרוני - BIGSTOCK

אינגליש קייק היא אחת העוגות האהובות עליי. היא הולכת נהדר לצד קפה או תה, היא קלה להכנה ותמיד טוב שיש עוגה כזו בבית. תוספת של פירות יבשים ישדרגו מאוד את הטעם.

אינגליש קייק – מתכון קל במיוחד!

מרכיבים:

200 גרם קמח

כוס וחצי  (חד פעמית) של פירות יבשים: דובדבנים, צימוקים כהים ובהירים וכו'

3 כפות  ברנדי

120 גרם חמאה

120 גרם סוכר

4 ביצים גודל M

כפית תמצית שקדים

כף תמצית וניל

60 גרם אבקת שקדים

כפית אבקת אפיה

חצי כפית שטוחה של מלח

70 מ"ל חלב

גרידה מלימון אחד

שלבי הכנה:

1. בקערה  גדולה נאחד את הקמח, אבקת האפייה, גרידת הלימון ואבקת השקדים. נערבב  קלות ונשאיר בצד.

2. נתחיל בהכנת המסה השומנית. נקציף חמאה וסוכר עד  לקבלת מרקם קרמי וקטיפתי. בשלב  זה נוסיף את הביצים ונמשיך עד שהמסה תתחבר לנו.

3. נוסיף את תמציות הווניל והשקדים, את הברנדי וכן את הפירות היבשים שבחרנו. ראוי לציין שאפשר כל פרי שאוהבים. אני מוסיף גם פקאן סיני. זה מעניק מרקם קראנצ'י נוסף.

4. כעת, לאחר שהמסה אחידה, מוסיפים את החלב ואת המסה של הקמח. עובדים עם המיקסר במהירות בינונית עד לאיחוד חומרים. יוצקים את המסה לתבנית אינגליש קייק גדולה.

5. אופים  כ-70 דקות  בתנור שחומם מראש  לחום של 170-180 מעלות. אני ממליץ לבדוק את מוכנות העוגה על ידי נעיצת קיסם או סכין. במידה והקיסם יוצא לח וללא שאריות דביקות של מסה העוגה מוכנה. במידה והקיסם יוצא יבש גם כן העוגה מוכנה. אומנם, נאפתה יתר על המידה, אבל מוכנה.

מוציאים, מקררים כמה דקות, מגישים ונהנים.

הצעות למתכונים נוספים:

עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן

עוגת שיש ביתית עשירה

תגובה 1

Comments are closed.