אצבעות מוצרלה

0
870
אצבעות מוצרלה - finger food - נתניה מבשלת
אצבעות מוצרלה. צילום fotolia

אחת הנישות הפופולריות יותר, באופן כללי, היא נישה המכונה Finger Food (פינגר פוד). בארץ, נישה זאת מקובלת מאוד באירועים כשמלצרים ומלצריות מטיילים עם מגשי בין האורחים ומציעים טעימות קטנטנות – בזמן שהאורחים באירוע עסוקים במינגלינג חברתי או עסקי. נשנוש חברתי זה, מעבר לכך שהוא מתאים מאוד לשלב הראשוני של המפגש, בהיבט הביתי הוא מתאים מאוד גם לחלק האחרון של אירוח ביתי. מבחינתי לפחות, אפשר לשלב את אצבעות מוצרלה כחלק טבעי מארוחת בוקר או ארוחת ערב. יש כאלה, שיתייחסו אל אצבעות מוצרלה כמנה ראשונה שבצידה סלט ירוק ויש שיתייחסו למנת אצבעות מוצרלה כמנה אחרונה ואפילו קינוח. בכל מקרה, מתכון לאצבעות מוצרלה הוא אחד המתכונים הכי קלים שיש, כזה שאינו דורש יותר מדי הכנות או פשיטה על המכולת.

מתכון אצבעות מוצרלה (finger food)

מרכיבים:
450 גרם גבינת מוצרלה (יש לחתוך הבלוק לאצבעות בעובי 1 ס"מ)
2 ביצים
60 מ"ל מים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
200 גרם פירורי לחם
100 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
בקערה ראשונה נשלב את הביצים והמים ונערבב היטב. בקערה שנייה נפזר פירורי לחם ונוסיף מלח ופלפל ונערבב. בקערה שלישית קמח וקורנפלור ונערבב היטב. נחמם שמן עמוק במחבת עמוק. נטבול את אצבעות הגבינה בקערת הקמחים, משם נטבול בקערת הביצים ואז בקערת פירורי הלחם. מניחים בתוך מחבת השמן העמוק והרותח לטיגון של מקסימום דקה, שולים מהשמן ומניחים על נייר סופג. זהו, המנה מוכנה.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

טארטלט פיצוחים

עוגת טורט רכה וגבוהה

סושי לאירוח עם שמנת וסלמון

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729