בחוף השרון החלו בפעולות הדברה נגד יתושים

1
191
יתוש הנמר האסיאתי, תמונה באדיבות מועצת חוף השרון

מחלקת התברואה במועצה האזורית חוף השרון החלה לאחרונה בנקיטת שורה של פעולות הדברה כנגד מזיקים, בין השאר נגד יתושים, חולדות ונמלי אש. לדברי מאיה כהן, מרכזת תחום תברואה, רישוי עסקים, איכות סביבה ופיקוח במועצה האזורית חוף השרון, פועלת המועצה לניטור ולהדברה של זחלי יתושים, כפעולת מנע מהגעתם לשלב הבוגרים, על ידי ריסוס עשביה ושטח בנוי.

לדבריה יתוש הנמר האסיאתי שמקורו באסיה עלול להעביר את מחלת הדנגה – מחלה נגיפית העלולה לגרום לפריחה, לחום ואף למוות. יתושים אלו מתרבים בכל מקום שבו יש מים – מכלים, עציצים, תחתיות של עציצים, בריכות נוי, כדים, צמיגים משומשים וכו'. יתוש זה מאופיין בצבע שחור ופסים לבנים, גורם למטרדי עקיצות קשים לבני אדם בעיקר בשעות היום. קדחת הנילוס המערבי נגרמת גם היא ע"י נגיף המצוי בעופות ומועבר לבני אדם בעיקר ע"י נקבת יתושי הקולקס. המחלה הינה בדרך כלל קלה, והסיבוכים שלה מתבטאים בדלקת קרום המוח. טיפול מונע הינו מרכיב מרכזי במאבק בהתפשטות היתושים.

כהן קראה לתושבים לסייע לפעולות ההדברה: "אנו מבקשים מהתושבים לרוקן כלים ממים בחצרות, באדניות, מתחתיות עציצים, ממיכלים, מחביות, וכו' ולדאוג לפתיחת סתימות במרזבים, לתיקון דליפה מצנרת מים בחצר, בגינה ובביוב, ולמנוע היקוות שלוליות".

ממועצת חוף השרון נמסר, כי מקורה של נמלת האש הקטנה בדרום אמריקה. צבעה אדום-כתום וגודלה 1-1.5 מ"מ. נמלת האש הקטנה זוהתה והוגדרה לראשונה בישראל בסוף שנת 2005 באזור עמק הירדן. הגורם להתפשטות הנמלה בעולם הוא הסחר בעצים שבהם נמצאים קנים של הנמלים. בארץ מתפשטת הנמלה באמצעות שבבי עץ לחיפוי, גזרי עץ להסקה, גזם עצים, עציצים, אדמה וכד', המועברים ממקום למקום. המועצה משתתפת ב- 50% מעלות ההדברה מול התושב.

כהן ביקשה מהתושבים, כי לאחר שמפוזר הפיתיון המגיע בצורת גרגירים, לא להשקות כארבעה ימים ולא לאפשר לחיות מחמד להסתובב בקרבת מקום הריסוס.

המועצה אף החלה לרסס גם נגד חולדות (הידועות בכינוין העממי עכברושים) במחילות ובפתחי הביוב, ע"י פיזור פתיון מורעל. "החולדות ידועות בכושר ההישרדות יוצא הדופן שלהן. המדע יודע לספר על חולדות ששרדו בטמפרטורה של מינוס 30 מעלות. מרבית זני החולדות נתפשים ביד האדם כמזיקים לאדם וכמכחידי מינים של חיות בר" ציינה כהן.

תגובה 1

  1. שלושת המזיקים המתוארים בכתבה מצריכים טיפול סביבתי יעיל על מנת למגר את הבעייה,טיפול נקודתי פחות יעיל אך לפעמים אין ברירה ויש לעשות טיפול נקודתי.אלעד אורי-אגרונום ומדביר

Comments are closed.