לאיש אין באמת מושג מהו מקור השם של אחת ממנות הדגל במטבח הבריטי: בשורה תחתונה ביף וולינגטון זו אחת המנות הטעימות יותר. במקור הורכבה המנה משלושה חלקים: אומצה איכותית של בקר, שכבה של פטה כבד אווז ודוקסל פטריות וכמעטפת בצק עלים דקיק. אני בחרתי לוותר על פטה כבד אווז…
מתכון ביף וולינגטון/ פילה בקר במעטפת בצק עלים
חומרים:
חצי ק"ג נתח פילה בקר טרי
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
קורט תבלין פילדלפיה
2 בצל קצוץ
עלה סלרי קצוץ
3 יחידות פטריות פורטובלו קצוץ
4 כפות יין אדום יבש
3 כפות שמן זית
בצק עלים מרודד
אופן ההכנה:
במחבת רחב שחומם מראש נסגור את פילה הבקר כשתי דקות מכל צד. בין לבין נתבל במלח, בפלפל ובתבלין פילדלפיה. נוציא ונצנן. באותו המחבת נכניס את הבצל, הפטריות, הסלרי והיין ונצמצם את הנוזלים. נעביר לכלי ונניח לצינון. על משטח עבודה נפתח את בצק העלים. הבצק צריך להיות ארוך בשלושה סנטימטרים מהפילה. נפזר במרכזו את דוקסל הפטריות, נניח את נתח הבקר ונגלגל את הבצק. נמרח ביצה מעל הבצק, נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונאפה בתנור 25 דקות. נכבה את התנור ונשאיר עוד חמש דקות.
מתכונים נוספים העשויים לעניין את הגולשים:
קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי