ילדים ומשפחות מקדימה צורן יבלו בקרנבל סביבתי למחזור פסולת ביישוב. הקרנבל החל היום (שלישי) ויימשך מחר (רביעי). הקרנבל הסביבתי של תאגיד מ.א.י – מפעל המחזור מהמתקדמים והחדשניים בעולם, ישתף את הציבור בחווית המחזור.
התלמידים ובני משפחותיהם יעברו מסלול חווייתי המדמה טת מפעלי המחזור לפסולת חשמלית, הקיימים בישראל ובעולם. באמצעות אור, קול, שמע ומימוש תומחש לתושבים חוויית המחזור.
נמסר, כי בדרך חדשנית זו יקבל כל תושב את האפשרות לקחת חלק פעיל ומעשי באיסוף ובמחזור, ואף יזכה לתמורה חברתית וערכית.
מועצת קדימה-צורן ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחד ולהביא לשינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת.
לקראת חג הפסח יצאה המועצה בקמפיין הסברה ואיסוף של פסולת אלקטרונית וחשמלית למיחזור – ״לא פוסחים על אף מכשיר חשמל״, שכלל שילוט חוצות, הסברה במערכת החינוך והפנינג איסוף והסברה חגיגי לכל המשפחה, שמתקיים בימים אלה.
כאמור הקרנבל הסביבתי יהווה פעילות פופ אפ מהנה עבור המשפחות והמבקרים. זאת בהמשך לפעילות החינוכית שנעשתה בגני הילדים ובתי הספר בנושא הפחתה ומיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות. במסגרתה הילדים למדו על חשיבות מיחזור הפסולת האלקטרונית, ופעלו לאיסוף הפסולת, תוך שהם עוברים תהליך חינוכי ערכי, וגם מבצעים אותו בפועל. התלמידים אספו סוללות ישנות, טלפונים סלולריים ישנים ושאר מכשירים אלקטרונים קטנים שכבר אין בהם שימוש, אותם יביאו ל"מפעל המיחזור" הנייד שינחת בקדימה צורן.
נמסר, כי התושבים יכולים כמובן למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. ברחבי קדימה-צורן מוצבים דרך קבע מתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית. מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר המועצה ובאתר תאגיד מ.א.י
בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. למרות שהפסולת האלקטרונית היא רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה.
הפסולת האלקטרונית עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה.
כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.
קרן גרין, ראש מועצת קדימה-צורן, מסרה, כי "כקהילה, חרטנו על דגלנו את נושא איכות הסביבה והקיימות. אני מברכת על שיתוף הפעולה המצוין עם תאגיד מ.א.י. כצעד נוסף במכלול הנושאים שהמועצה מקדמת".
"אנו רואים את העוצמה שבחינוך ובשותפות עם הקהילה, ומזמינים את כולכם לקחת חלק בהפנינג הייחודי".
אמנון שחרור ודן הלמן, מנכ"לים משותפים בתאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית, הוסיפו: "תלמידי ישראל של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי קדימה-צורן, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה".