גביניות שמרים אפויות, בעיני, הן חוויה אמיתית וגם הסיבה שהומצא צמד המילים קפה ומאפה. אז נכון שרובנו נוהגים לקנות גביניות לשבת (לצד הרוגעלך), אבל, למה שלא נכין בעצמנו? בכל זאת, גביניות בהחלט קלות להכנה ואין כמו ריח אפייה המגיע לכל חלקי הבית וגם לשכנים, אז… בואו ונתחיל
מתכון גביניות שמרים
מרכיבים לבצק:
חצי קילו קמח מנופה
25 גרם שמרים יבשים
120 גרם סוכר
250 מ"ל חלב
כף תמצית וניל
גביע של יוגורט (יופלה)
2 ביצים גודל L
150 גרם חמאה מומסת
חצי כפית מלח
מרכיבים למילוי:
מיכל ריקוטה פרסקה
200 גרם גבינה לבנה 5%
2 חלמונים
100 גרם סוכר
כף תמצית וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט וניל
צימוקים למי שאוהב (ממליץ על השריית הצימוקים במים או ביין לשעה ואז להניחם על מגבת לכמה דקות)
שלבי הכנה:
מאחדים בקערת מיקסר את הסוכר, תמצית וניל, הקמח והשמרים. מוסיפים את הביצים, החמאה המומסת ומאחדים חומרים. מוסיפים יוגורט ומלח. מעבדים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכסים ומשאירים למנוחה בחוץ לשעה. בינתיים, בקערה נפרדת מאחדים את כל חומרי המלית עד לקבלת מלית רכה ואחידה.
נחלק את הבצק לשניים לצורכי נוחות ונרדד כל חלק לעובי של סנטימטר. נחלק את הבצק לריבועים בגודל של שמונה על שמונה סנטימטר ובמרכז כל ריבוע נניח כף מהמלית. נבצע פעולת קיפול על-ידי חיבור כל שתי פינות מנוגדות. נבריש מעל בביצה מהולה במעט מים. נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונאפה רבע שעה או עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב יפה. נוציא, נצנן ונפזר מעל אבקת סוכר.
מתכונים נוספים של סער אהרוני העשויים לעניין את הקוראים:
הכנתי את הגבינות והם טעימות ונפלאות
לבנה…בתיאבון ,כיך לשמוע :)
וואו גביניות זה החולשה שלי, אלוף אתה קונדיטור בחסד עליון, יישר כל סער.
צביקה,כיך לשמוע,תמשיך לעקוב :)
Comments are closed.