רפורמת החינוך המיוחד שבסיסה תיקון 11 לחוק החינוך המיוחד (1988) יוצאת לדרך במחוז תל אביב, אליה משתייכת העיר נתניה. עיקרי המתווה החדש: ועדות ההשמה יוחלפו בוועדות זכאות ואפיון. בראש ועדת הזכאות יעמוד נציג של מחוז תל אביב במשרד החינוך. בדיקת הזכאות תהיה בהתאם לרמת התפקוד, ולא רק בהתאם לסוג הלקות והורה יבחר את סוג המסגרת בו ילמד הילד.
מדובר בבשורה עבור ההורים והתלמידים, שמכילה את המלצות דו"ח דורנר – אחד הדו"חות המשמעותיים יותר בתחום זה, שמצד אחד מתח ביקורת חריפה על המצב הקיים, ומנגד הציג שורה ארוכה של פעולות שיש ליישם: חינוך איכותי יותר, קרוב יותר לבית, עם מקסימום אפשרויות בחירה ומקסימום שירותים. במחוז תל אביב מונו עד כה 30 אנשי חינוך שישמשו כיו"ר ועדות הזכאות והאפיון ויהיו אחראים על מתן הזכאות החדשה. השבוע אף התכנסו כל מפקחי מחוז תל אביב ביחד עם הגורמים הקשורים להנעת הרפורמה במערכת החינוך כדי לדון על היבטים שונים ביישום התיקון לחוק.
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הוסיף כי "המענים שיש לתת לילדי החינוך המיוחד עומדת בראש מעייננו. לאור זאת, התאמת מערכת החינוך להכלה ושילוב תלמידי החינוך המיוחד תעלה השנה קומה משמעותית. המטרה ברורה – לשפר באופן ניכר את סל השירותים הניתנים לתלמידים. אנו רואים זאת כאחד המהלכים המשמעותיים יותר בהיבט החינוכי וכן החברתי והקהילתי".
כתבות נוספות העשויות לעניין את קוראי נתניה אונליין:
ראובן עטר חוזר: מונה למנהל המקצועי של בית”ר טוברוק