חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי

3
805
מתכון חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי - נתניה מבשלת

רצועות חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי, כזה שאנחנו מכינים באופן עצמי, מאפשר לנו לגוון קצת את ארוחת הצהריים שאנחנו מכינים לילדים. המנה עצמה מתקתקה, עם כמות סוכרים מופחתת משמעותית מאשר ברוטב טריאקי קנוי, וכמובן כוללת מגוון של ירקות. מתכון לחזה עוף ברוטב טריאקי ביתי מורכב, למעשה, משני מתכונים ששולבו יחדיו. אני, אישית, נוהגת להשתמש בחזה עוף טרי. אז שימו על עצמכם סינרים, כנסו למטבח כי נתניה מבשלת…

מתכון רצועות חזה עוף ברוטב טריאקי ביתי

חומרים:
ק"ג חזה עוף טרי חתוך לקוביות או רצועות דקות
2 בצלים בינוניים פרוסים דק
3 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים פרוסים לרצועות דקות במיוחד
3 פלפלים ירוקים נקיים פרוסים לרצועות דקות במיוחד
פלפל צהוב נקי פרוס לרצועות דקות במיוחד (אני אוהבת בגלל הצבעוניות)
עגבניות שרי חתוכות

לרוטב:
5 כפות סויה
2 כפיות שטוחות סוכר חום
1.5 כפית דבש
2.5 כפות חומץ
2 כפיות קורנפלור
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:
בסיר קטן תכניסו את כל מרכיבי רוטב הטריאקי הביתי ותבשלו על אש גדולה תוך כדי ערבוב כעשר דקות – עד לאיחוד החומרים וצמצום חלקי של הנוזלים. חממו שמן במחבת עמוק או ווק וטגנו את הבצל עד שיהפוך שקוף. הוסיפו את רצועות חזה העוף וטגנו משני הצדדים עד שהרצועות יהפכו את צבען ללבן. הוסיפו את הפלפלים וטגנו דקותיים. זה הזמן להוסיף את הרוטב ולבשל על להבה גבוהה כחמש דקות נוספות. לדקותיים נוספות תוסיפו את עגבניות השרי החצויות. טיפ: ניתן להעשיר את הטעם באמצעות כמה טיפות של שמן שומשום. כמו כן, אפשר לקשט עם עגבניות שרי טריות חתוכות וכן עם גרעיני שומשום שהוקפצו.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם:

קציצות בשר טחון שילדים אוהבים

קציצות סלמון מתאימות לילדים

נתניה אוכלת: סנדוויצ'ים בריאים לבית הספר

3 תגובות

Comments are closed.